Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

imagocostum
Categorie: APH Cultural

 

• Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” ne așteptă vineri, 24 iunie, la ora 13.00, la vernisajul expoziției „Imagocostum”, a artistei Iraida Florea.
• Cea de a III-a ediție a expoziției „Imagocostum” ne propune să parcurgem împreună călătoria inedită a costumul etnic românesc, în diverse forme ale artelor plastice, performative și moderne.


Acest concept expozitional „Imagocostum” ia naștere ca urmare a demersului de cercetare în cadrul CESI, Universitatea București a autoarei, Iraida Florea și a experienței sale profesionale în universul modei internaționale. Apariția în imagini artistice a costumului etnic românesc, sporește semnificația de simbol național identitar, lucru care face ca picturile lui Theodor Aman (1831-1891), ale lui C.D. Rosenthal (1820-1851), Nicolae Grigorescu (1838-1907), cărora li se alătură fotografiile primului fotograf al costumului național, artistul fotograf Carol Popp de Szathmary (1812-1887) sau Franz Duscheck să lanseze o modă, imaginile costumului surprinse de acești maeștri, fiind inspirate și realizate în urma diverselor evenimente socio-politice din epocă.
Ne aflăm la cea de-a treia ediție a expoziției „Imagocostum”, concepută de Iraida Florea care propune să parcurgem împreună călătoria inedită a dezveșmântării mitului imaginii proiectate de costumul etnic românesc în diverse forme ale artelor plastice, performative și moderne. De asemenea, expoziția este un omagiu adus de către artistă creatorilor de costum autohtoni, artiștilor care l-au prezentat, reprezentat și designerilor de modă care l-au reinterpretat pentru spectacolele de modă, film sau teatru și tuturor celor care apreciază veșmântul ca formă de expresie estetică al cărui ecou reverberează în timp și spațiu păstrându-și mereu eticheta de icon devenit, după cum spune însăși artista.

CITEȘTE ȘI: TEATRU PLOIEȘTI. Din spectacolele săptămânii: marile iubiri ale lui Brâncuși, dar și alte dezvăluri cu emoții intense!

Iraida Florea s-a născut la Câmpina, intr-o familie cu înrudiri italiene. După terminarea studiilor liceale la secția de turism a Liceului „Mihail Săulescu”, din Predeal, urmează secția de Relații Economice Internaționale, a Universității Româno-Americană. Încă din timpul facultăţii se angajează la o companie de recrutare de forță de muncă pentru Canada şi SUA, unde pornește de la postul de secretară şi pleacă de pe postul de manager. În acest context, un prieten italian îi propune să se ocupe de crearea şi comercializarea unui brand vestimentar pe care dorea să îl aducă în România, astfel se creează oportunitatea de a pătrunde în lumea modei. Urmează deschiderea unui lanț de zece magazine în România, într-un timp de doi ani, realizare care i-a deschis porțile orientului, odată cu propunerea unui transfer la Shanghai, China. Fascinată de noua lume „altfel” decât cea europeană, zăbovește 11 ani acolo, la conducerea companiei. Ultimii patru ani în Shanghai, își construiește propriul brand de imagine fotografică, de film şi împreună cu o echipă multiculturală cucerește sofisticatele şi pretenţioasele scene din Shanghai, de-acum la un nivel couture absolut, lucrând cu ateliere de modă de înaltă clasă (Guo Pei, Aolisha by GMB, Ne-Tiger).
„Am colecţionat mai multe obiecte de cult şi culturi internaţionale, dar predominantă este colecţia etnografică de costum românesc. Am dorit mult ca această opera de artă – costumul tradiţional românesc – să fie imortalizat în imagini fotografice şi de film, astfel am creat proiectul cultural de imagine Hyperborean Folklore. Din 2016 m-am dedicat în exclusivitate acestui proiect, susţinut financiar de mine şi de soţul meu şi sunt mândră şi fericită că am creat un brand de ţară, un brand care poate fi pliat pe orice brand românesc care îşi dorește o altfel de imagine de inspirație românească ancestrală”, declară Iraida Florea.
Proiectul început ca un proiect fotografic, are astăzi 33 de editoriale fotografice descrise în versuri proprii, bilingve, realizate în locaţii importante din România dar şi în alte ţări. În 2017 şi 2018 au fost publicate două volume de enciclopedie etno-fashion „Hyperborean Folklore”, urmând alte două volume, în 2020. Pentru acelaşi proiect, a creat un spectacol artistic unic care a avut două mari reprezentaţii pentru Centenar România: la Muzeul de Artă al României din Bucureşti şi în cadrul evenimentului Gala Capital 26 din 2018, o altă reprezentaţie de excepţie a fost pentru sărbătorirea a 70 de ani de Teatru „Toma Caragiu” din Ploieşti. Cea mai recentă participare cu acest proiect este la Transilvania Fashion Festival 2021, la Cluj-Napoca.
O vom întâlni pe Iraida Florea vineri, 24 iunie, de Sânziene, la Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, iar expoziția poate fi vizionată în perioada iunie-iulie, la parterul muzeului, de marți până duminică, între orele 09.00-17.00.

CTEȘTE ȘI: INEDIT. O pădure fosilizată, de 290 de milioane de ani, a fost descoperită în Brazilia

Back To Top