Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

muzeul-atelier piscu
Categorie: APH Cultural

 

• Muzeul-Atelier Școala de la Piscu se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards/Europa Nostra Awards 2022, devenite în ultimii ani cele mai prestigioase distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural din Europa.
• Activitatea Muzeului-Atelier Școala de la Piscu a fost remarcată în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.


În anul 2022, au fost premiate 30 de proiecte din 18 țări europene, în cadrul a cinci secțiuni. Dintre acestea, trei sunt din România. Ediția din acest an este una jubliară care marchează 20 de ani de decernare a premiilor Europa Nostra.
Câștigătorii vor fi onorați pe 26 septembrie la Praga, în cadrul ceremoniei de acordarea a distincțiilor European Heritage Awards, care va avea loc în clădirea Operei de Stat, recent restaurată. Gazdele evenimentului vor fi Mariya Gabriel - Comisar European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret și Prof. Dr. Hermann Parzinger - Președintele Executiv Europa Nostra.
Începând cu 11 august iubitorii patrimoniului cultural din toată Europa vor fi invitați să voteze pentru Premiul Publicului care va fi acordat unei singure inițiative, din cele 30 de proiecte câștigătoare. Puteți încuraja proiectul Muzeu-Atelier Școala de la Piscu, votând Piscu School Museum and Workshop AICI. Despre toți câștigătorii premiilor Heritage Award / Europa Nostra Award 2022 AICI

CITEȘTE ȘI: Șase medalii, inclusiv două de aur, pentru echipa Centrului Județean de Excelență Prahova, la a X-a ediție a Mathematical Grammar School Cup 

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, aflat într-un fost sat de olari de lângă București, este un loc în care patrimoniul cultural, arta contemporană și ceramica se întâlnesc, generând împreună un hub cultural și de educație. A fost inițiat de istoricul de artă Adriana Scripcariu și sculptorul Virgil Scripcariu. Costurile de inițiere și menținere a Școlii de la Piscu sunt, în general, asigurate prin granturi mici de la instituții de stat și private și autofinanțare. Un finanțator de durată al proiectului a fost Administrația Fondului Cultural Național.

Cum a apărut proiectul? 

Proiectul a început în 2007, prin colecționarea de artefacte etnografice locale, în special ceramică, cercetarea antropologică a satului, școli de vară pentru copiii locului. În anul 2016, cu sprijinul unui grup de profesori și studenți arhitecți, a început proiectul unui spațiu cultural nou, destinat expunerii, primirii vizitatorilor și găzduirii de evenimente culturale și educaționale. În acest loc, sunt aduse împreună patrimoniul cultural local – meșteșugul olăritului - cultura urbană și modernitatea (clădirea). Clădirea a fost proiectată de un grup de tineri arhitecți conduși de arh. Cosmin Pavel și ridicată cu ajutorul voluntarilor. Inaugurat în februarie 2021, muzeul a primit până în prezent peste 10.000 de vizitatori. La Muzeu-Atelier Școala de la Piscu pot fi văzute o expunere dedicată memoriei comunității locale, expunere de ceramică țărănească din spațiul românesc, diverse alte artefacte etnografice, lucrări de artă contemporană, o sală multimedia (Quadrisfera de la Piscu). Vizitatorii pot participa la câteva ateliere de meșteșug, active în muzeu. Conceptul de expunere aparține sculptorului Virgil Scripcariu.

Ce se întâmplă acolo? 

Muzeu-Atelier Școala de la Piscu continuă să se dezvolte în fiecare an, cu noi activități și mijloace de promovare a patrimoniului cultural local și național - școli de vară, workshop-uri, seminarii pentru copii și profesori, carte școlară și de popularizare, lecții online. Comunitatea locală a oferit și a facilitat colectarea de artefacte etnografice, interviuri interesante, localnicii și-au deschis casele și albumele foto personale, au participat la evenimente, au făcut demonstrații de meșteșug și au inițat copii și tineri în rostul acestei vechi ocupații tradiționale.

Recunoașterea eforturilor

În urma acestor acțiuni, Piscu și a câștigat titlul de Sat Cultural al României în 2017.
În anul 2020 Muzeu-Atelier Școala de la Piscu a primit premiul Administrației Fondului Cultural Național pentru „Activare culturală în spațiul public”, iar în 2021 i-a fost acordat premiul secțiunii „Arhitectură construită/Arhitectură Publică” în cadrul Anualei de Arhitectură organizată de Ordinul Arhitecților din București.
„Proiectul reprezintă un demers puternic de susținere a patrimoniului cultural local și a bunăstării bazate pe învățare și practică. Crearea și dezvoltarea Muzeului-Atelier Școala de la Piscu a fost un proces interactiv și colaborativ, și nu o inițiativă unilaterală. Acest fapt și-a demonstrat deja importanța și impactul asupra comunităților locale și apropiate. Activitățile merg dincolo de învățarea practică a unui meșteșug, concentrându-se pe punerea în lumină a patrimoniului imaterial și a valorilor acestei vechi comunități de olari”, au declarat membri juriului.
Echipa Muzeului-Atelier Școala de la Piscu dedică acest premiu tuturor celor care au participat la realizarea proiectului, oferind încrederea și sprijinul lor, de-a lungul timpului. „De asemenea, dedicăm premiul mentorilor noștri, dar și tuturor celor care se implică cu efort, conștiință și altruism pentru ocrotirea și promovarea patrimoniului cultural din spațiul românesc”, au declarant membrii echipei câștigătoare.
Despre Muzeul-Atelier Școala de la Piscu

.

VEZI ȘI: VIDEO NEWS. Parlamentul a adoptat legea privind schimbul de date între sistemele informatice publice

 

Back To Top