Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

pictura doina mihailescu
Categorie: APH Cultural

 

• Joi, 4 august, Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ ne invită la vernisajul expoziției de pictură a artistei Doina Mihăilescu: „Printre clipe, când pictez, mă pictez pe mine”.
• Doctor în Arte Vizuale, pictor și restaurator, Doina Mihăilescu aduce în fața publicului ploieștean peisaje și forme cu o grație care transcend coordonatele concretului.
• „Grădinile ivite din „formele grele” și din „formele plutitoare” au o sobrietate muzicală, în care se combină verticale și orizonturi vii, dar învăluite, într-o nelocalizabilă melancolie”, spune coratorul expoziției, cunoscutul critic de artă Oliv Mircea.

Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ ne așteptă joi, 4 august 2022, ora 18.00, la vernisajul expoziției: „Printre clipe, când pictez, mă pictez pe mine”, semnată de Doina Mihăilescu sub coordonarea curatorului Oliv Mircea, cunoscut critic de artă.
„Grădinile ivite din „formele grele” și din „formele plutitoare” au o sobrietate muzicală, în care se combină verticale și orizonturi vii, dar învăluite – într-o nelocalizabilă melancolie - și lasă să crească intimitatea unui dialog concentrat și secret, pe care artista îl vede, un dialog între divin și uman. Pentru Doina Mihăilescu imaginea amintește de timpul în care cuvântul și tăcerea sunt una și în care imaginea, iată, e starea în care întrebarea și răspunsul sunt, și ele, una. Imaginea, se poate spune, e sens tăcut”, spune Oliv Mircea despre creațiile pictoriței.
„…Imaginea plutitoare” a picturilor Doinei Mihăilescu ni se înfățișează ca taină care rămâne intangibilă și grațioasă, neexpusă la și neatinsă de toate „atingerile primejdioase” ale timpului lumii”, a adăugat criticul.

Cine este artista?

Doina Mihăilescu s-a născut în 1953, la Reșița. Urmează cursurile Liceului de Arte Plastice din Timișoara, clasa experimentală a lui Ștefan Bertalan, apoi Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, clasa profesor Coca Niculescu, promoția 1978. În 2002 devine doctor în Arte Vizuale, Academia de Arte din Pecs, Ungaria, sub îndrumarea prof. dr. Ilona Keseru. Este pictor și restaurator.
În perioada 1990-2018, a fost profesor la Facultatea de Arte și Design, Catedra Conservare-Restaurare-Pictură, Universitatea de Vest Timișoara.
În 1974, studentă fiind, are prima expoziție personală de artă decorativă la „Galeria Kalinderu” București, urmând ca abia după 1991 să urmeze prolific expoziții personale în țară (București, Timișara, Lugoj, Bistrița, Bacău, Cluj, Ploiești, Arad, Piatra Neamț, Târgu Mureș) și în străinătate (Ungaria, Germania, Italia, Spania, Austria).

CITEȘTE ȘI: GALERIA DE ARTĂ PLOIEȘTI. Pictură de Carmen Bălan: „Tăcerea zeilor”

Prezentă în mai mult de 70 de expoziții de grup prilejuite de Saloane de artă, Bienale, concursuri în România, Doina Mihăilescu este nelipsită în perioada 1980-1987 de la Salonul de Artă Plastică - Sala „Dalles” București și între 1980-1989 de la „Atelier 35” București.
Din 1992, se alătură expozițiilor de grup realizate peste granițele României, până în 2015 fiind prezentă la peste 20 de expoziții în Germania, Iugoslavia, Ungaria, Bulgaria, Moldova, Spania, Belgia, Franța, Serbia, Canada.
Expoziția poate fi vizitată în luna august, la parterul Muzeului de Artă Ploiești.

CITEȘTE ȘI: Serviciul Permise Auto Prahova a rămas fără internet. Examenele au fost suspendate

Back To Top