Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Marcel Iures
Categorie: APH Cultural

 

• Născut la Băilești, Dolj, actorul Marcel Iureș împlinește astăzi 71 de ani și continuă o carieră plină de succese și recunoaștere a măiestriei teatrale.
• Iată câteva lucruri interesante despre reușitele sale artistice.

 

Actorul este distins cu Ordinul Serviciu Credincios în grad de Mare Cruce de către Președintele României.
Marcel Iureș a primit de două ori titlul de cel mai bun actor de teatru din România. Activitatea sa artistică este legată în principal de teatru.
Din 1995, Marcel Iureș este președinte al Fundației Cultural Artistice Teatrul ACT, punând bazele celei de-a doua scene independente de teatru din România.
În prezent, el joacă pe scena Teatrului Act în mai multe piese, regizate de Alexandru Dabija și Florin Piersic Jr.
Cariera internațională a lui Marcel Iureș este legată de câteva roluri în filme, dintre care cele mai cunoscute: Amen, Războiul lui Tom Hart, Misiune: Imposibilă, Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirului și Pacificatorul.
Performanțele sale artistice în domeniul teatral sunt legate și de importante roluri în teatrul de televiziune (înainte de 1990) și în teatrul radiofonic național.

CITEȘTE ȘI: PICTURĂ. Doina Mihăilescu: „Printre clipe, când pictez, mă pictez pe mine”

Din 2004, Marcel Iureș este președintele Festivalului Internațional de Film Independent „Anonimul”.
În 2007, semnează lectura audio-book-ului Humanitas „Remember-Mateiu Caragiale”.
Despre momentul în care a realizat că dorește să fie actor și despre modelele vieții sale, Marcel Iureș mărturisește: „pe când aveam 16-17 ani, mi-am pus pe nas niște ochelari de vedere cu dioptrii. La vremea aceea, nu aveam nevoie de ei. Vedeam perfect. Și m-am uitat în oglindă. Prin lentile nu vedeam nimic, așa că m-am uitat pe deasupra lor. Am fost fascinat de faptul că îmi vedeam reflexia în oglindă, pe deasupra ochelarilor și nu prin ei. Mi s-a părut că e ceva: să te vezi bine fără ochelari, deși purtându-i. De aici a cam pornit totul.(...) Seva vieții mele urcă din modelele pe care le-am avut, din faptul că trei sferturi din viață am băut apă din fântână, din pământ, iar nu din țeavă, că am mâncat pâine și mămăligă făcute de bunica și de mama mea, că am băut lapte de la vaca din grajd și că am mâncat mere abia culese din pom. Seva vine din faptul că am întâlnit oameni care au trăit meditând, încercând, nu spunând. Mai cădeau în genunchi, se mai rostogoleau, dar se ridicau. Erau oameni. Și mai vine din imensul noroc pe care mi l-a dat Dumnezeu: am primit o nevastă minunată, o adevărată forță, și un băiat absolut normal, un om. Și mai vine seva și din faptul că eu cred în povești cu îngeri și cred în Dumnezeu. Nu-s multe. Le poți strânge într-o batistă!”(sursa: Formula AS nr. 518).
Din 1978 până în present a jucat peste 40 de roluri disticnte la teatrele din Cluj-Napoca, Bulandra, Odeon, Teatrul Național București, Teatrul de Comedie și Teatrul Act. Cariera lui Marcel Iureș cuprinde și cinematografie, actorul jucând 46 de roluri în filme românești sau străine.

Premii

Actorul a primit, de-a lungul carierei sale:

- Premiul UNITER pentru cel mai bun actor (stagiunea 1997-1998), pentru rolul titular din spectacolul "Richard al II-lea" de W. Shakespeare
- Premiul UNITER pentru cel mai bun actor (stagiunea 2000-2001), pentru rolul Bruscon din spectacolul "Creatorul de teatru" de Thomas Bernhard
- Premiul UNITER de excelență (stagiunea 2002-2003): Marcel Iureș, fondatorul Teatrului Act - catalizator al mișcării teatrale independente
- Premiul Festivalului de Dramaturgie Contemporană (2009) pentru cel mai bun rol masculin, pentru rolul tatăl lui Robert din spectacolul Acasă la tata de Mimi Brănescu
- Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal la FESTIVALUL COMEDIEI ROMÂNEȘTI – festCO, ediția a X-a, (2012) pentru rolul Cațavencu din spectacolul “O scrisoare pierdută” de I.L Caragiale, regia Alexandru Dabija, Teatrul de Comedie și pentru one-man show-ul din spectacolul “Absolut! după Ivan Turbincă de Ion Creangă“, regia Alexandru Dabija, Teatrul Act. 

La mulți ani, maestre! 

CITEȘTE ȘI: Premiul special al juriului de la Brașov pentru spectacolul “TOXIC”, în regia lui Florin Piersic jr., pus în scenă de Teatrul “Toma Caragiu” Ploiești

Back To Top