Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

 elevi-nichitaCenaclul literar „Atitudini”, aflat sub egida Casei de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului Ploieşti, continuă seria întâlnirilor cu elevii liceelor din oraş. De data aceasta, gazdă a fost Colegiul Naţional „Nichita Stănescu”.

În cadrul parteneriatului „Atitudini la clasă”, o parte din membrii cenaclului de poezie ploieştean s-au întâlnit cu elevi ai Colegiului „Nichita Stănescu”, pentru a discutat atât arta poetică modernă, cât şi implicarea pe care o are poezia în dezvoltarea emoţională a copiilor. În prezenţa mai multor profesori de Limba Română printre care Iuliana Boca şi Corina Barbu, elevii au avut ocazia de a asculta versuri ale scriitorilor Gelu Ionescu, Martin Culcea, Camelia Radu, Marian Dragomir, Călin Derzelea, George Paşa, Gabriel Mălăescu, Ştefan Toma şi Mihai Tocaru. „Un moment aparte a fost recitarea în limba rusă şi traducerea unor poeme ale lui Serghei Esenin, celebru pentru literatura secolului al XX-lea. Ne-a bucurat mult faptul că au fost interesaţi şi de viaţa poetului, nu doar de lirica lui”, ne-a declarat Marian Dragomir, membru al Cenaclului „Atitudini” şi profesor de Limba Română.

Mai mult, elevii au descoperit că poezia poate fi una dintre modalităţile care îi ajută să depăşească momentele dificile din viaţă. „Elevii sunt interesaţi de întâlniri interactive, aşa că am încercat să le captăm interesul provocându-i la exerciţii de imaginaţie. De exemplu, să afle toate conotaţiile unor cuvinte ca «bibliotecă», «librărie», «carte», să pună ei titlurile cele mai potrivite unor strofe ori să răspundă anumitor întrebări care să le dezvolte imaginaţia. Concluzia serii a fost că lipsa de comunicare poate afecta dramatic dezvoltarea afectiv-emoțională a tinerilor, cu răsfrângere asupra personalităţii manifestate sociale. Mesajul nostru a fost acela de a încuraja tinerii să scrie ca mod de autocunoaştere, exprimare, recreere şi reinventare”, ne-a mai spus cadrul didactic.

Back To Top