Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Proiecție Toma Caragiu
Categorie: APH Cultural

 

• Ieri, aleea pietonală din fața Teatrului „Toma Caragiu” a devenit cinematograf în aer liber pentru zeci de ploieșteni care au vrut să își aducă aminte de marele actor.
• Secvențele din filmele și sketch-urile lui Toma Caragiu au fost completate cu o expoziție inedită, cu imagini din piesele de teatru jucate de el pe scena ploieșteană.

Împlinirea a 97 de ani de la nașterea marelui actor Toma Caragiu a fost marcată pe tot parcursul zilei de către reprezentanții teatrului ploieștean.

Toma Caragiu s-a născut în anul 1925, la Hrupisti, o localitate din Grecia, într-o familie de origine aromână, alături de care, în 1940, se mută în România, stabilindu-se la Ploiești, unde urmează cursurile Școlii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
La vârsta de 28 de ani, după ce anterior a fost angajat în trupa Teatrului Național din București, apoi a Teatrului de Stat din Constanța, este numit în funcția de director al Teatrului de Stat din Ploiești, poziție în care se va afla pentru următorii 12 ani. În memoria sa, din 1991, teatrul din Ploiești a fost numit Teatrul „Toma Caragiu”.

„Pe 21 august, mealeaguri grecești, s-a născut Toma Caragiu. Din fericire pentru noi, el a venit aici, în România, și a devenit unul dintre cei mai mari actori ai țării care, și după 97 de ani de la naștere, are amintirea foarte vie, replicile lui deja au intrat în vocabularul de expresii al limbii române și, deseori, ni se întâmplă să folosim în vorbirea de zi cu zi, răspunsuri și fragmente din filmele lui Toma Caragiu, materialele lui TV care sunt foarte consacrate.

CITEȘTE ȘI: Parada autovehiculelor de colecție completează Jazz on the Rooftop

La 97 de ani de la nașterea marelui actor, am organizat mai multe manifestări: depunere de buchete de flori la bustul aflat în vecinătatea teatrului, de asemenea, la bustul din foaier. Avem și o expoziție pe care, în zilele următoare, ploieștenii o pot vizita în foaierul teatrului, cu instantanee din spectacolele în care a jucat Toma Caragiu, fie personaj unic într-o imagine, fie cu alți parteneri de scenă”, a declarat, pentru Actualitatea Prahoveană, Mihaela Rus, directorul Teatrului din Ploiești.

Spre seară, pietonalul din fața teatrului a devenit, pentru mai mult de o oră, cinematograf în aer liber pentru zeci de ploieșteni dornici să vadă sau să își reamintească momente consacrate cu marele actor.

„Pietonalul din fața teatrului este extrem de animat de ploieșteni care au venit să vedem împreună secvențe care ne-au încântat tinerețea, copilăria, chiar dacă cele mai multe sunt în alb și negru, pentru că așa erau atunci: în alb, negru și o infinitate de nunațe de gri. Aceste imagiuni au constituit momente de fericire maximă pentru oricine avea în față un ecran alb-negru. Așadar, ne bucurăm împreună de secvente din programele de revelion, din filme cu parteneri la fel de celebri ai lui Toma Caragiu: Marin Moraru, Tamara Bucuiuceanu, Margarea Pâslaru și mulți alții. Am făcut o selecție cu cele mai recognoscibile filmări, cele mai iubite de public, cele mai des invocate de amintirea noastră sau de gândurile noastre”, ne-a mai spus Mihaela Rus.

În zilele următoare, admiratorii lui Toma Caragiu îl pot revedea în imagini alături de mari actori ai generației lui, în expoziția de instantanee oferită în foaierul teatrului care îi poartă numele.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Artown: În zece zile, Ploieștiul a devenit mai vesel

Back To Top