Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

filarmonica
Categorie: APH Cultural

 

• Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești au prezentat care sunt proiectele stagiunii aniversare 70, dar și noutățile tehnologice care stau la dispoziția publicului începând din acest an.
• Filarmonica din Ploiești este singura din țară cu orchestra completă, iar activitatea în această stagiune, alături de concertele săptămânale, festivaluri, concursuri, cuprinde și proiecte educaționale menite să apropie publicul tânăr de arta muzicală.

 

Stagiunea 2022-2023 este dedicată aniversării a 70 de ani de la înființarea Filarmonicii din Ploiești. Evenimentul de deschidere va fi marcat joi, 22 septembrie, printr-un concert care începe și ciclul de spectacole muzicale dedicate giganticului compozitor romantic Piotr Ilici Ceaikovski.

CITEȘTE DETALIILE AICI: FILARMONICA PLOIEȘTI. Ceaikovski deschide Stagiunea aniversară 70

„După doi ani de pandemie, cred că această chipă care s-a format este una foarte puternică și foarte bine pusă la punct. Am venit cu foarte multe noutăți și foarte mult suflu nou, o echipă care a adus plus valoare fiecărui compartiment din Filarmonică. O noutate este Festivalul de Jazz care nu va mai dura doar cinci zile, ci o lună. Din data de 4 octombrie până pe 30 vom avea nu mai puțin de 50 de evenimente care se vor desfășura în Ploiești, fie expoziții, fie caravane, spectacole, conferințe și multe altele. Balul Filarmonicii se va desfășura în data de 17 decembrie, iar un alt proiect foarte important este Jazz Roots, rădăcinile jazz-ului din Statele Unite, cu sprijinul partenerilor din New Orleans și Kansas City. Prima expoziție a fost deja prezentată la Jazz on the Rooftop, dar lucrurile se vor dezvolta din ce în ce mai mult. Începând cu această stagiune, Filarmonica va avea un magazin online, nu doar magazinul fizic”, a prezentat Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești.

„Lucrând câteodată aproape de artiștii și angajații de la Filarmonică, am întâlnit aici definiția unei echipe. Am văzut pe toată lumea, indiferent de funcție, implicându-se concret, astfel încât foarte multe evenimente ale Filarmonicii să iasă impecabil.
Îmi exprim bucuria că vom avea, în această stagiune, aici, la Filarmonică, nume mari ale scenei mondiale, și dau doar exemplul domnului Remus Azoiței, care predă vioară la Academia Regală din Londra. Vrem să implicăm acești mari artiști și în viața comunității, în sensul de a-i aduce aproape de tinerii muzicieni de la Colegiul de Artă Carmen Sylva și nu numai, poate și cu alți copii talentați, pentru că este esential ca ceea ce avem bun, tradiția și lucrurile de calitate care se produc aici să fie continuate.
Îmi exprim bucuria că se apropie ediția Festivalului de Jazz, festival care se va derula pe parcursul unei luni, festival aflat sub înaltul patronaj al Majestății Sale Margareta, lucru care certifică încă o dată calitatea și actul cultural de înaltă ținută al acestui festival. De asemenea, știu că Filarmonica va celebra un moment foarte important din istoria românilor, care continuă, oarecum, centenarul Marii Uniri, și anume centenarul Încoronării Regilor Suverani la Alba Iulia, pe 15 octombrie se vor împlini 100 de ani de la acest act care încununează visul românilor pentru o țară unită. Succes!”, a declarant Dan Nicodim, viceprimarul municipiului Ploiești, prezent la evenimentul de deschidere a Stagiunii 70.

Orchestra simfonică: repertoriu divers, de la baroc la contemporan

În Stagiunea aniversară, vom putea participa la o serie de evenimente extraordinare, precum concertele aduse în omagiu nașterii marelui I.L.Caragiale (septembrie 2022), memoriei dirijorului și compozitorului Leonida Brezeanu (noiembrie 2022), marcării a 175 de ani de la trecerea în eternitate a compozitorului german Felix Mendelssohn-Bartholdy (decembrie 2022) și Festivalul Internațional „Paul Constantinescu” (aprilie 2023). Scena „Ion Baciu” va găzdui, în luna noiembrie 2022, deschiderea celei de-a XVII-a ediții a Festivalului Internațional de Muzică Nouă „Meridian”, iar în iunie 2023 publicul se va putea bucura de punerea în scenă a deja legendarei Opere Rock-Simfonic „Meșterul Manole”, compusă de Josef Kappl (membru al trupei Phoenix) pe un libret de Victor Cârcu.

Protagoniști de talie internațională

Foarte importantă, în această stagiune, este participarea unor protagoniști de talie internațională. Îi vom putea vedea la pupitrul dirijoral pe Radu Postăvaru, Walter Hilgers, Tiberiu Oprea, Vlad Vizireanu, Simona Strungaru, Zefir Brezeanu, Tiberiu Soare, Cristian Oroșanu, Cristian Spătaru, Alexandru Ilie, Alexandr Iradyan, Vlad Maistorovici, Anastasios Symeonidis, Ovidiu Bălan sau renumitul Jin Wang. La nivel solistic, avem ocazia, în această stagiune, să admirăm artiști de prestigiu: Gabriel Croitoru, Liviu Prunaru, Remus Azoiței și Alexandru Tomescu — patru violoniști români de clasă mondială, sau pianistul spaniol Josu de Solaun, autorul discografic al integralei creației pentru pian de George Enescu.

Invitați în această stagiune sunt și alți muzicieni de mare valoare, precum: Aimo Pagin, Vikram Sedona, Andreea Butnaru, Sebastian Burneci, Ondin Brezeanu și Andrei Brezeanu, Florin Ionescu-Galați, Adriana Toacsen, Ioana Lupașcu, Analia Selis, Daniel Radu și Mihai Ailenei, Cristian Niculescu, Fernando Mihalache, Filip Papa și Carlo Torlontano, Ioana Movileanu, George Harliono, Octavian Lup, Daniel Rowland, Leonard Mihale, Maria Marica, Cornelius Zirbo, Jan Sekaci și Cadmiel Boțac, Valentin Șerban, Iulia Marin și Vlad Alexandru Robu, Ștefan Cazacu și Sveinung Bjelland, Eva Garet și Asta Dora Finnsdottir, Răzvan Popovici, Horia Maxim - remarcabili pianiști, violoniști, violonceliști și cântăreți, precum și trompetistul Daniel Crespo.

De asemenea, în această stagiune ne vom putea delecta cu vocile Corului Academic al Filarmonciii, care va avea numeroase apariții pe scena „Ion Baciu”, dar și pe viioarea scenă publică pusă la dispoziția tuturor iubitorilor de muzică din Ploiești.

Tinerele talente

Laureații premiului Concursului Național New Hope și ai Concursului de Interpretare „Paul Constantinescu” vor putea fi admirați în recitaluri sau programe concertante, alături de tinerii interpreți norvegieni ai Fundației Voice of Injustice ori membrii Fundației „Remember Enescu”, dar și absolvenții de talent ai Colegiului de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești. Printre ei se va afla și Maria Marica, laureata de 24 de ani a Concursului Internațional „George Enescu” 2022, distincție care completează succesul repurtat la Concursul New Hope.

Concerte-eveniment

Concertele simfonice-eveniment nu vor lipsi nici în noua stagiune, cu programe destinate marcării relațiilor culturale dintre România și Grecia— cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Elene—, dar și concertele închinate Zilei Unirii Principatelor Române și Zilei Naționale a României, ori manifestarea Alfabetul Conviețuirii, alături de alte ansambluri reprezentative la nivel național și internațional. Acesta din urmă este cel mai mare festival al minorităților, organizat de Filarmonica „Paul Constantinescu” și Uniunea Elenă din România și se desfășoară sub înaltul patronaj al Administrației Prezidențiale.

Balul Filarmonicii va fi organizat și în acest an sub egida Ministerului Culturii, a cincea ediție a acestui eveniment urmând a avea loc în luna decembrie 2022.

Orchestra Populară

Orchestra Populară „Flacăra Prahovei” ne dă întâlnire, în perioada 16-17 septembrie, la cea de-a VII-a ediție a Festivalului - Concurs Național de Folclor „Cunună de Cântec Românesc”, organizat de Casa de Cultură „I.L. Caragiale” în parteneriat cu Filarmonica „Paul Constantinescu”. Deschiderea oficială a Stagiunii Folclorice din cadrul Filarmonicii „Paul Constantinescu” va avea loc în data de 24 septembrie, cu participarea extraordinară a Ansamblului de Dansuri „Doina Prahovei”, coordonat de coregraful Marian Marinică.

Stagiunea de Jazz

Jazz-ul este o parte integrantă a Filarmonicii din Ploiești. Inconfundabila Maria Răducanu va da tonul Stagiunii de Jazz în 25 septembrie 2022, ca invitată a Ploiești Jazz Trio, format din Răzvan Cojanu (contrabas), Sorin Zlat (pian) și Laurențiu Ștefan (tobe). Cea de-a XVII-a ediție a Ploiești Jazz Festival revine la Filarmonica „Paul Constantinescu” va dura o lună întreagă. Între 4 și 30 octombrie, ne vom putea bucura de participarea extraordinară a ONJ—Orchestra Națională de Jazz a Franței împreună cu chitaristul Romain Pilon, ansamblul format din Joris Teepe (contrabas), Don Braden (saxofon) & Owen Hart (tobe), vocalista americană Ashley Pezzotti, ori formația Benito Gonzalez Trio— compusă din Benito Gonzalez (pian), Jeff „Tain” Watts (percuție) și Will Slater (contrabas) —, precum și cvartetul portughez format din Maria João (voce), Mário Laginha (pian), Antonio Quintino (contrabas) și Alexandre Frazão (tobe), dar și multe alte nume-surpriză. Evenimentul se desfășoară sub înaltul patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române și sub egida Ministerului Culturii.

CITEȘTE ȘI: Spectacole, ateliere și evenimente stradale, la Festivalul de Teatru pentru Copii și Tineret “Imaginarium”. Vezi programul

În deschiderea Festivalului, Ploiești Jazz Trio și Orchestra Simfonică Ploiești, dirijată de Simona Strungaru, ne provoacă la proiectul-surpriză „Unspoken”: un concert de muzică jazz originală, scrisă de trompetistul Sebastian Burneci și orchestrată de însăși Simona Strungaru.

Proiecte educative

Proiectele educative se dezvoltă, în această stagiune, la Filarmonica „Paul Constantinescu”. Elevii vor putea participa la concerte educative susținute de către Orchestra Simfonică si Orchestra de Folclor ale Filarmonicii, la ateliere interactive de percuție oferite la sediul Filarmonicii tinerilor din ciclul gimnazial și liceal prin generoasa sponsorizare a 34 de tobe de tip Djembe. Mai mult, vor avea loc lecții educative susținute ciclic la școlile din Prahova. În acest scop, vor fi instruiți elevi și studenți de la secția pedagogie a Colegiului Pedagogic „Regina Maria”, respectiv a Universității de Petrol și Gaze, de către specialiștii Filarmonicii.

Un alt proiect educativ este „Jazz Roots—US to ROMANIA”, organizat cu sprijinul strategic al partenerilor New Orleans Jazz Museum și Mutual Musicians Foundation din Kansas City (SUA). Proiectul expozițional este, pentru tineri și adulți deopotrivă, un prilej inedit de întâlnire a muzicii cu fotografia și educația. Prezentată în cadrul unor spații neconvenționale ale orașului, colecția de fotografii va intermedia o fascinantă incursiune în istoria și evoluția muzicii Jazz din America în paralel cu începuturile sale din România și Ploiești – o călătorie a tuturor simțurilor ce promite să încânte publicul amator, de la mic la mare.

Noi în Filarmonică

Începând cu toamna anului 2022, Filarmonica „Paul Constantinescu” are onoarea de a-l avea ca solist concertist al Orchestrei Simfonice pe violonistul de talie internațională Liviu Prunaru, care va cânta pe vioara Stradivarius denumită Pachoud, realizată în 1694. De asemenea, în structura artistică a Filarmonicii vor funcționa, cu angajați proprii, Corul Academic și Ansamblul de Dansuri Populare „Flacăra Prahovei”.

Sisteme NFT ticketing

În această stagiune, Filarmonica înlesnește accesul publicului la evenimente. Dincolo de reducerile care se aplică anumitor categorii sociale (pensionari și elevi/studenți), instituția ia în calcul întroducerea, alături de plata prin POS funcțională déjà, și introducerea sistemelor NFT ticketing, similare biletelor digitale, și a plăților cu cryptomonedă (bitcoin). Acestea din urmă ar urma să fie scanate la locul evenimentului direct din portofelul digital NFT. NFT va fi implementat în două direcții: ticketing (vor putea fi cumpărate bilete pentru Ploiești Jazz Festival, abonamente pentru întreaga stagiune, Balul Filarmonicii și Virtual Concert Hall) și „Paul Constantinescu”, o platformă care va reuni iubitori ai muzicii de calitate. De asemenea, introducerea plăților cu cryptomonedă va facilita accesul publicului din toată lumea la înregistrările evenimentelor disponibile pe platforma Virtual Concert Hall. Sistemul va fi implementat de Oveit, o companie de tehnologie cu sediul în Austin, SUA. Compania oferă soluții de NFT (Non Fungible Tokens) și smart contracts pentru evenimente și cumpărături online (prin intermediul platformei Streams.live).

CITEȘTE ȘI: Strănepotul Marthei Bibescu, Christopher John Ghika, responsabil cu organizarea ceremonialului funerar al Reginei Elisabeta a II-a

VIDEO LINK CONFERINȚA INTEGRALĂ A FILARMONICII „PAUL CONSTANTINESCU” PLOIEȘTI

Back To Top