Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

orchestra nationala de jazz a frantei
Categorie: APH Cultural

 

• Cea de-a doua seară a Ploiești Jazz Festival ne oferă două concerte definitorii pentru fenomenul jazz-ului mondial contemporan.
• În prima parte a programului, pe scena Filarmonicii din Ploiești va urca Orchestra Națională de Jazz a Franței.
• În a doua parte a serii, vom asculta Nicolas Simion Quartet, un ansamblu foarte solicitat pe scenele internaționale în ultimele două decenii.

Orchestra Natională de Jazz a Franței, sub direcția artistică a lui Frédéric Maurin, deschide, la ora 19.00, cea de-a doua seară a festivalului de jazz de la Ploiești..

Creată de Ministerul Culturii din Franța în 1986, Orchestra Natională de Jazz a Franței a derulat, în trei decenii, 12 proiecte orchestrale diferite, conduse de 11 directori artistici și muzicali succesivi. Orchestra a primit în rândurile sale nu mai puțin de 180 de solişti și a înregistrat 30 de albume.

În calitate de lider al Orchestrei Nationale de Jazz ONJ din ianuarie 2019, chitaristul și compozitorul Frédéric Maurin a adus ansamblului o înclinație spre amploarea nerestricționată, colaborând cu mulți compozitori de stiluri, prin asocieri cu alți artiști, inclusiv figuri din alte domenii ale artelor spectacolului.

Treizeci de muzicieni, bărbați și femei, de diferite generații și naționalități vor urca pe scena Filarmonicii din Ploiești și ne vor împărtăși performanțele lor în slujba jazz-ului și a întregii diversități a spectacolului.

CITEȘTE ȘI: TEATRUL PLOIEȘTI. Săptămâna aceasta, nu ratăm „Cântăreața cheală” și concertul Compact

În cea de-a doua parte a serii, de la ora 20.30, ascultăm la Ploiești Jazz Festival, Nicolas Simion Quartet. Pe scena sălii „Ion Baciu”, vor urca Antonis Anissegos - pian, Oliver Lutz - e-bass, Benjamin Henocq - tobe și Nicolas Simion - saxofon. Evenimentul se desfășoară sub egida Ambasada Germaniei București.

Nicolas Simion este unul din cei mai reprezentativi jazzmeni pe care i-a dat România. Compozitor, saxofonist, clarinetist, lider al unor formațiuni de jazz, aranjeur, editor și prezent ca interpret pe circa 60 de discuri, multe din ele apărute sub eticheta companiei 7 Dreams Records pe care a creat-o în Germania, la Köln, unde s-a stabilit de aproximativ 20 de ani, brașoveanul Nicolas Simion se bucură de notorietate internațională. Criticii britanici spun despre Simion că „sculptează cu saxofonul său sopran un sunet estic înrădăcinat în folclor, înrămat într-un cadru post-bop”.

După absolvirea Conservatorului, în 1983, Nicolas Simion se consideră „liber profesionist”, iar asta a însemnat că activitatea sa muzicală s-a intensificat, devenind poli-instrumentist autodidact (saxofoane, bas-clarinet, taragot, flaut), debutând în jazz în anii ’80. Nicolas Simion a înregistrat aproape patru decenii de carieră neîntreruptă: în peioada 1981-1988 a activat în România, la Bucureşti, între 1989 şi 1998 la Viena, iar din 1998 până în prezent la Koln, în Germania.

Numele său figurează pe genericele a peste 50 de discuri, devenind astfel muzicianul român de gen cu cea mai bogată discografie.

Neîndoielnic, Nicolas Simion este şi rămâne unul dintre puţinii muzicieni români care continuă, în contemporaneitate, linia unui crez stilistic şi conceptual deschisă de Jancy Körössy, Richard Oschanitzky sau Johnny Răducanu.

Ploiești Jazz Festival este un eveniment organizat de Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești – membru al Europe Jazz Network, în parteneriat cu Primăria Ploiești, desfăşurat sub Înaltul patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române și sub egida Ministerul Culturii.

Abonamentele la Ploiești Jazz Festival sunt disponibile exclusiv la casa de bilete a Filarmonicii.

Biletele, în valoare de 100 lei/seară (70 lei pensionari, elevi si studenți) pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii, de la Agenția Teatrală sau online AICI.  

Întregul eveniment va fi transmis live pe platforma Virtual Concert Hall, iar biletele virtuale sunt AICI

CITEȘTE ȘI: Festivalul Talpa Iadului: Un suflu proaspăt pentru arta ploieșteană

Back To Top