Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Talpa Iadului
Categorie: APH Cultural

 

• Un nou festival atrage ca o provocare ploieștenii iubitori de orice formă artistică a frumosului.
• De ce să nu ratezi Talpa Iadului și cine sunt invitații care te așteaptă la distracție?
• Cătălin Munteanu, inițiatorul și sufletul acestui eveniment, ne-a povestit mai multe amănunte interesante depre ceea ce el numește „un festival de artă”.

Nu se putea găsi un nume mai potrivit pentru un festival care urmărește să aducă în fața publicului arta cu orice formă de manifestare a ei, decât Talpa Iadului. „Care este cel mai locul cel mai de „jos” și poate cel mai josnic? Cam acolo se află arta în România și nu numai. În Ploiești, arta efectiv nu este nici apreciată, nici înțeleasă. Artistul ploieștean aproape că nu există. Ideea acestui nume nu știu de unde a venit, a venit de unde vin toate ideile, de nicăieri”, ne-a mărturisit Cătălin Munteanu, organizator al evenimentului.

Iar provocări au fost multe. „Ori încerci să faci cât mai bine posibil, ori stai cuminte. Din păcate, răspunsul concetățenilor a fost unul foarte slab, ba chiar unele persoane ne-au mai pus și bețe în roate, tocmai datorită numelui ales. Ceea ce mă face să cred că numele chiar este foarte bine ales. Sponsori nu prea avem, deci trebuie să ne descurcăm în proporție de 99% cu finanțe personale. Dar după cum am zis, nu ne lăsăm, tragem tare și încercăm să facem totul foarte calitativ. Încă este timp pentru oamenii de cultură din oraș să se dezmeticească și să sprijine tot demersul nostru. Pentru public, să sprijine financiar prin cumpărarea de bilete și pentru oricine să arunce o privire pe lista de materiale necesare de pe site-ul festivalului și astfel să reușim împreună să facem ceva nemaipoment. Nu de alta, dar câte evenimente de acest gen există aici? Cam niciunul”, spune Cătălin Munteanu.

Realitatea este o stare de spirit, libertatea așteaptă”, scrie pe site-ul festivalului. „Scheletul festivalului este format din expoziții de pictură, sculptură, fotografie, grafică și instalații. Concertele, piesele de teatru, recitalurile de poezie, prezentările de modă și alte întâmplări artistice vor umple serile festivalului, urmând ca noaptea să fie animată de diferiți DJ. Toate acestea se vor întâmpla într-un decor retro-futuristic, condimentat cu multă radioactivitate. Artiștii festivalului sunt cu toții prahoveni, însă avem și o mare supriză. Din îndepărtata Noua Zeelandă, Princess Chelsea, a răspuns invitației noastre”, mai relatează organizatorii.

Cine vine și ce poți vedea

Nume cunoscute vor urca pe scena Festivalului Talpa Iadului: El Negro, Axarcana, Melania Adam, Mister C, Permanent 44, Risen From Ashes, Saddayah, dar și DJ-ii Jerome și TripOlar. Vom întâlni personalități foarte cunoscute ale artei plastice prahovene cum sunt Rita Bădulescu, Adriana Brăileanu și Liliana Marin, dar și artiști foarte tineri dedicați frumosului: Alexandra Cioc, Ana Fleșner, Anca Matei, Andreea Tătărășanu, Bogdan Ceoceanu, Cătălin Munteanu, Diana Stanciu, Eduard Alexandru, Eliza Lupu, Florina Drăguș, Georgiana Tudor, Mina Ignat și mulți, mulți alții.

CITEȘTE ȘI: Spectacole de la Odeon, Bulandra și Nottara, în programul noii ediții a Festivalului de Teatru “Toma Caragiu”

Este primul festival de acest gen care se organizează la Ploiești și se anunță unul de amploare, cu multe noutăți interactive, iar pentru prima oară, ne vom bucura în cadrul evenimentului artistic, de modă, poezie și teatru, elemente rare în programele festivalurilor de până acum. „Muzica este cea mai mare atracție la orice manifestare artistică. Doar că noi nu vrem un alt festival de muzică. Personal nu mi se pare suficient. Și chiar a trebuit să refuzăm foarte multe formații care voiau să se alăture, tocmai pentru că nu vrem să punem accentul prea tare pe muzică. Este un festival de artă, iar arta are atât de multe forme. Așa că da, poezia va combate concertele, scenetele vor acapara atenția, expozițiile vor naște dezbateri. Prezentările de modă sunt extravagante, iar toată atmosfera festivalului va fi animată de DJ, deci vom dansa până târziu în noapte. Plus multe alte momente surpriză. Pentru mine, cel care a conceput tot acest festival, poate nu chiar actele artistice în sine vor fi elementul principal, ci momentele de legătură dintre ele. Dar vă invit să trăiți aceste clipe fiecare, acolo, la festival. Partea bună este că vom filma totul și, după ceva timp, vom pune filmările on-line”, ne-a mai spus Cătălin Munteanu.

Dintre numele dedicate expresiei prin modă, îi vom întâlni pe Alexandra Catrangiu, Daniel Radu și 731. Ne invită la poezie Diana Ionescu, Patricia Stoica și Andrei Neacșu, iar teatrul se va desfășura prin reprezentațiile „Amicii de la Roma” și „Ascensiune pe Matterhorn”.

Scopul principal al festivalului este promovarea artelor și a artiștilor, mai ales a celor aflați la început de drum și considerați „noncoformiști”. „Artiștii ploieșteni sunt ori de liceu, ori deja plimbați prin lume și întorși acasă din diferite motive. Ploieștiul nu prea are tineri artiști de 20-30 de ani, cam toți aceștia sunt plecați. În mare parte avem liceeni în listă. Am mai convins câțiva artiști care locuiesc în alte orașe să se alăture, dar nu pot spune că s-au implicat la fel de tare precum liceenii. Nu de alta, dar în liceu ai impresia că totul este posibil, iar energia este mereu la cote înalte”, este de părere inițiatorul.

Află ultimele noutăți despre Festivalul Talpa Iadului AICI

Astfel, Talpa Iadului se anunță o manifestare artistică puternică, ce aduce un suflu de prospețime în contextul artistic prahovean.

Unde va avea loc Talpa Iadului?

CITEȘTE ȘI: PROIECT. Minorii peste 16 ani vor putea călători în străinătate neînsoţiţi

Festivalul are loc în perioada 28-30 octombrie într-o hală industrială aflată pe strada Târgoviștei, nr 6, un spațiu frumos, bine întreținut, construit de germani în urmă cu peste jumătate de secol.

Biletele pot fi achiziționate online, dar și la intrare. Detalii  AICI.

Programul complet al festivalului: AICI

Sursă foto: Talpa Iadului Facebook

CITEȘTE ȘI: UPG. Aniversarea învățământului economic superior la Ploiești

Back To Top