Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

ploiești jazz festival
Categorie: APH Cultural

 

• În cea de-a treia seară a Ploiești Jazz Festival, pe scena Filarmonicii „Paul Constantinescu” vor urca Maria João Quartet și Benito Gonzales Trio.
• Portugheza Maria João se distinge prin flexibilitatea vocii și abilitatea sa de a improviza, care îi permit să se desfășoare și în muzica electronică sau muzica simfonică.
• Fuziunea ritmurilor mondiale și jazz-ul direct face din pasionatul pianist Benito Gonzalez un favorit al publicului din întreaga lume.

Cea de-a treia zi a Ploiești Jazz Festival, joi, 28 octombrie, este deschisă, la ora 19.00, de ansamblul Maria João Quartet, compus din Maria João voce, Mário Laginha pian, António Quintino bas, Alexandre Frazão tobe.

Portugheza Maria João, născută dintr-un tată portughez și o mamă mozambicană, și-a început studiile la colegiul englez Saint Julian's School din Lisabona. A descoperit muzica mai târziu, devenind vocea unui grup rock. În 1982, a fost admisă la școala Hot Club din Lisabona unde, alături de alți studenți, înființează grupul de jazz Maria João & Friends, alături de care cântă în restaurante și cluburi din oraș.

maria joao quartet

Primul ei album, „Maria Joao Quintet”, a fost înregistrat în 1983, unde a interpretat standarde de jazz. A primit premiul pentru revelația televizată a anului în 1984, iar în 1985 a participat la Festivalul de Jazz Estoril. În același an, a înregistrat al doilea album, „Cem Caminhos”, urmat de un premiu la Festivalul de Jazz de la San Sebastian (Spania) și altul acordat de revista New People ca femeia artistă a anului.

În 1986, Maria João a lansat al treilea album, „Talk”, cu un nou cvintet, și a făcut un turneu de cinci săptămâni în cluburile de jazz din Germania, unde l-a întâlnit pe pianistul japonez Aki Takase. Această întâlnire a dus la o colaborare duo timp de cinci ani, care a ghidat-o pe Maria João de la interpretarea standardelor de jazz la improvizația gratuită a jazzului liber. Cu acest duo (uneori însoțit la contrabas de Niels-Henning Ørsted Pedersen), a înregistrat două albume în concert: „Looking for Love” în 1987 la Leverkusen Jazz Festival și „Alice” în 1990, la Festivalul de la Nürnberg.

În 1990, după nașterea primului ei copil, Maria João a început să cânte cu cvartetul portughez Cal Viva (Joseph Peixoto, Carlos Bica, José Salgueiro, Mário Laginha), cu care a înregistrat în 1991 un amestec de fuziune jazz și muzică tradițională portugheză.
După colaborarea, în 1992, cu Lauren Newton, cofondator al Orchestrei de Jazz din Viena, Maria João a colaborat cu pianistul Mário Laginha, cu care a înregistrat, în zece ani, opt albume.

A cântat alături de mulți muzicieni de jazz precum Manu Katche, Trilok Gurtu , Wolfgang Muthspiel, Joe Zawinul, Kai Eckhardt sau, mai recent, în duet cu cântărețul David Linx și Orchestra Națională din Porto pentru albumul Follow the Songlines.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Internațional de Teatru “Toma Caragiu”. Biletele pentru spectacolele următoarei ediții au fost puse în vânzare

În cea de-a doua parte a serii, de la ora 20.30, ne va încânta Benito Gonzales Trio în formula Benito Gonzalez – pian, Jeff „Tain” Watts – tobe și Will Slater – bas. Provenind dintr-o familie de muzicieni populari venezueleni, pianistul de jazz Benito Gonzalez a avut întotdeauna o apreciere pentru pasiuni și tradiţii. Gonzalez a ajuns la statutul său actual călcând pe urmele strămoșilor jazz-ului.
Eș este recunoscut drept un pianist și compozitor emoţional datorită albumului său de debut bine primit de către public, „Punctul de pornire” (Christian McBride, Antonio Sanchez, Rene McLean, Ron Blake), pe lângă faptul că a obţinut Premiul I la Marele Concurs de Pian de Jazz American.

Albumul de maturizare al lui Benito, „Circles” (Ron Blake, Myron Walden, Azar Lawrence, Christian McBride, Jeff “Tain” Watts) dezvăluie o muncă foarte personală, în timp ce el apare ca lider și improvizator complet. Recent, Benito a primit mai multă atenţie pentru munca sa în albumul lui Garrett, nominalizat la Grammy, „Seeds from the Underground”.

După aproape șapte ani de turneu cu Kenny Garrett, Benito a adăugat în activitatea sa artistică numeroase festivaluri și concerte în cluburi de jazz internaţionale. De asemenea, a împărţit scena cu: Curtis Fuller, Pharaoh Sanders, Bobby Hutcherson, Christian McBride, Ignacio Berroa, Roy Hargrove, Rene McLean, Steve Turre, Delfeayo Marsalis, Hamiet Bluiett, Antonio Sanchez, T.K. Blue, Nicholas Payton, Azar Lawrence și Jackie McLean.

„Gonzales lasă cu gura căscată publicul prin notele înalte pe care le atinge împreună cu formaţia sa de talie mondială”, titrează publicația Blues and Soul. Talentele sale multiculturale au dus la înregistrări frecvente cu maeștri de jazz americani, dar și muzicieni din Africa de Vest și trupe latine. De asemenea, Benito a ocupat funcţia de regizor muzical pentru albumele mai multor artiști din Venezuela.
În prezent, Benito face turnee în lume în numeroase cluburi de jazz, la festivaluri internaţionale, inclusiv turnee extinse în Europa ca lider al propriului său „Benito Gonzalez Trio“, pe care îl vom asculta în această seară.
Ploiești Jazz Festival este un eveniment organizat de Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești -membru al Europe Jazz Network, în parteneriat cu Primăria Ploiești, desfăşurat sub Înaltul patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române și sub egida Ministerului Culturii.

Biletele, în valoare de 100 lei/seară (70 lei pensionari, elevi si studenți) pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii, de la Agenția Teatrală sau online, de AICI.

Întregul festival va fi transmis live pe platforma Virtual Concert Hall, iar biletele pentru concertul virtual pot fi găsite AICI.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Talpa Iadului: Un suflu proaspăt pentru arta ploieșteană

Back To Top