Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

daphna levy jazz
Categorie: APH Cultural

 

• Ploiești jazz Festival ne așteaptă, duminică seară, cu două ansambluri care ne vor uimi prin sensibilitate, dar și ritmuri profund expresive.
• Daphna Levy ne aduce cu proiectul său „By the sea of Galilee”, care îi are în prim plan pe Tamir Miller pian, Leon Habib tobe și Răzvan Cojanu bas.
• Joris Teepe Trione ne promite un regal tehnic și plin de suflet, cu armonii și ritmuri sofisticate, cu abordări unice în improvizație, compoziție și orchestrație.

O povestitoare naturală, Daphna este stăpâna propriei voci. Măiestria ei vocală variază de la dinamic și îndrăzneț la blues și înfocat. Improvizația este a doua natură a Daphnei, iar sunetul și stilul ei sunt adesea descrise ca amintind de Sarah Vaughan. Ea este, de asemenea, cantautoare, aranjând muzica pe propriile versuri.

Daphna deține o diplomă de master în filozofia Orientului Îndepărtat, iar muzica ei este ghidată de libertatea spirituală pe care o creează meditația. „Pentru mine”, spune ea, „jazz-ul este un fel de Tao – un traseu creat în timpul mersului. Este o cale către vindecare și reconectare, un mod de a atinge oamenii, o călătorie de exprimare de sine”.

Daphna Levy s-a născut și a crescut în Tel Aviv. Descendentă dintr-o familie de cantori și membră a vechiului trib Levyde muzicieni exaltați din punct de vedere spiritual, ea a dezvoltat o pasiune profundă pentru muzică încă de la vârsta de zece ani. Și-a început activitatea muzicală ca studentă în muzică clasică, cântând la bas și mai târziu ca solistă a big band-ului armatei. A studiat teatrul, precum și pianul jazz și meditația și este mândră că a fost eleva renumitului profesor de canto, Seth Riggs (Los Angeles, CA). Daphna a cântat în multe cluburi de jazz, inclusiv Smoke din New York, The Baked Potato din L.A. și altele din Las Vegas, Arizona, Texas, Florida și Oklahoma.

De-a lungul anilor, Daphna a participat la diferite festivaluri de jazz, inclusiv WichitaJazz Festival, Kansas, Expo World Fair, Festivalul de jazz de la Tel Aviv sau Festivalul Israel din Ierusalim. A fost solista trupei Hed Big Band timp de două decenii. Daphna este, de asemenea, o profesoară de jazz vocal cu experiență și o practicantă certificată de Theta Healing.
Fascinația ei pentru explorarea potențialului de crossover al diferitelor genuri muzicale a condus la proiecte inedite cum ar fi fuziunea dintre jazz și muzica clasică dar și cu muzica electronică. „Daphna Levy este o revelație... Vocea lui Levy este a ei. Timbrul ei provoacă o senzație ademenitoare și reușește să îmbineîndrăzneala cu o textură seducătoare și o claritate impecabilă. Când Levy cântă, auzi fiecare silabă și obții exact ceea ce ea încearcă să transmită prin versuri”, spunea Barry Davis în „The Jerusalem Post”.

Concertul ei din această seară de la ora 19.00, pe scena Filarmonicii „Paul Constantinescu”, se desfășoară sub egida Ambasadei Israelului în România.

CITEȘTE ȘI: Familia Regală a României a ajuns la Chișinău, susținând statul românesc Republica Moldova pe calea europeană

De la ora 20.30, Joris Teepe Trio - Trio of Liberty, trupa formată din Joris Teepe - bas, Owen Hart jr. - tobe și Don Braden – saxofon, închide cea de-a XVII-a ediție a Ploiești Jazz Festival.

trio teepe

Basistul JorisTeepe este primul muzician de jazz din Țările de Jos care a ajuns la New York, unde a luat lecții cu Ron Carter, a cunoscut rapid mulți muzicieni și a început să lucreze neobosit. Un an mai târziu, a înregistrat primul său CD cu o trupă condusă împreună cu Don Braden. Ascensiunea sa muzicală i-a deschis oportunitățile de a lucra cu toți marii „who-is-who”din lumea jazz-ului, precum Benny Golson, Sonny Fortune, Rashied Ali, Billy Hart și Randy Brecker. Venind dintr-un mediu de tip bebop, Joris a activat ca membru al Rashied Ali Quintet timp de 9 ani, experiență ce i-a schimbat cu adevărat viziunea asupra muzicii. Până în prezent, Joris a înregistrat 10 albume ca lider de formație, a devenit un compozitor remarcat, producător de discuri, dar și educator: director al studiilor de jazz la Universitatea Hanze, profesor de bas la Queens College, NY.

În 2004, Joris Teepe a fost nominalizat pentru Premiul Bird al North Sea Jazz Festival la categoria „Artist care merită o recunoaștere mai largă”.

Teepe a dezvoltat o cunoaștere extinsă a fiecărui aspect al spectacolului de jazz și își exprimă deschis viziunea artistică și personalitatea aventuroasă. Joris a cântat și a înregistrat cu sute de muzicieni, dar și orchestra: The Metropole Orchestra (regia Bill Holman și Vince Mendoza), The Brooklyn Big Band, Orchestra Radiodifuziunii Române, The NorthNetherlandsSymphony Orchestra.

Activitatea lui Teepe ca scriitor și compozitor aduce o contribuție substanțială la profilul său artistic.

Don Braden, saxofonist, flautist, compozitor și profesor de talie mondială, a realizat, timp de peste 30 de ani, turnee în întreaga lume, conducând propriile ansambluri de saxofon și flaut ca invitat special, dar și ca oaspete alături de mari nume ale jazz-ului și în săli precum Carnegie Hall, Saturday Night Live, Universitatea Harvard (unde a studiat Ingineria la licență) și la nenumărate festivaluri și cluburi de jazz.

A compus muzică pentru ansambluri de diverse amplitudini, de la duo la orchestră simfonică completă, în multe stiluri, pentru înregistrări (incluzând 19 CD-uri ca lider și peste 80 ca sideman), film și rețelele de televiziune NIckelodeon și CBS. Braden este un compozitor de top în standardele contemporane, ce a construit o colecție solidă de cântece americane noi pentru repertoriul său de jazz.

El este, de asemenea, un educator de renume mondial, care a petrecut peste două decenii dând cursuri de master la nenumărate școli și universități, iar cel mai recent, conducând trupa de jazz a Universității Harvard Monday.

Este un saxofonist imaginativ, excelent din punct de vedere tehnic și plin de suflet, iar sofisticarea sa armonică și ritmică îi oferă o abordare unică în improvizație, precum și în compoziție și orchestrație. Cel mai important dintre toate: are un sunet sublim și știe foarte bine ce înseamnă un swing bun! Toate acestea se combină cu personalitatea sa deschisă dar disciplinată, pentru a-l face unul dintre cei mai importanți muzicieni activi pe scena contemporană.

Ploiești Jazz Festival este un eveniment organizat de Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești – membru al Europe Jazz Network, în parteneriat cu Primăria Ploiești, desfăşurat sub Înaltul patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române și sub egida Ministerul Culturii.

Biletele, în valoare de 100 lei/seară (70 lei pensionari, elevi si studenți) pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii, de la Agenția Teatrală sau online, de AICI. 
Întregul festival va fi transmis live pe platforma Virtual Concert Hall, iar biletele virtual sunt AICI.

CITEȘTE ȘI: COLECTIV – 7 ani de la incendiul în urma căruia au murit 65 de oameni

Back To Top