Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

Regretatul MAESTRU AL BAGHETEI, Ion Baciu, spunea la un moment dat că pe un dirijor bun îl vezi la acompaniament. Este dirijorul care îşi dă seama de faptul că în momentul în care „vedeta” este solistul, trebuie să se adapteze viziunii interpretative a acestuia. Bineînţeles că la această performanţă nu se poate ajunge decât în timp, acumulând o vastă experienţă şi, de fiecare dată, cunoscând partitura solistică şi cea orchestrală în cele mai mici detalii. }n concertul de joia trecută al Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti, PEDRO NEGRESCU a încercat să-şi demonstreze calităţile de conducător de orchestră în faţa publicului meloman ploieştean.

Piesa de acompaniament aleasă a fost Concertul pentru vioară şi orchestră de Edward Elgar, opus ce reprezintă o adevărată „piatră de încercare” pentru că partitura permite solistului o mare libertate în a-şi etala, în forma cea mai personală, viziunea interpretativă, în timp de dirijorul şi orchestra, adaptându-se acestei viziuni, trebuie să formeze un tot unitar.

Cel care a dat viaţă Concertului a fost tânărul violonist VLAD HÂRLAV-MAISTOROVICI. Evoluând an de an pe scena ploieşteană, acest tânăr artist şi-a demonstrat, de fiecare dată, uimitoarele calităţi muzicale, aşa că acum se poate afirma că dintr-o speranţă a artei interpretative româneşti a devenit o certitudine. Tumultul emoţional al lucrării lui Elgar a fost redat cu atât de multă veridicitate şi simţire, încât VLAD HÂRLAV-MAISTOROVICI părea să cânte mai degrabă cu sufletul pe strunele viorii decât cu arcuşul. Este de la sine înţeles că la un astfel de nivel nu se poate ajunge decât în ani de „sclavie muzicală” ce au dus la stăpânirea valenţelor timbrale şi tehnice ale instrumentului.

Acompaniamentul nu a fost întotdeauna la nivelul solistului din cauza nesiguranţei dirijorului care nu a ştiut să urmărească şi să premeargă intenţiile acestuia. Partea a doua a spectacolului a fost dedicată Simfoniei a IV-a de P.I.Ceaikovski. PEDRO NEGRESCU a oferit o interpretare plină de pasiune a acestui opus, bine construită din punct de vedere dinamic, unitar concepută.

Pentru joi, 18 decembrie 2008 (ora 18.30) afişul Filarmonicii anunţă un concert dedicat împlinirii a 45 de ani de la moartea compozitorului Paul Constantinescu. Din creaţia acestuia au fost alese Concertul pentru orchestră de coarde şi Triplul concert pentru vioară, violoncel şi pian. Solişti vor fi GABRIEL CROITORU - vioară, MARIN CAZACU - violoncel şi VALENTIN GHEORGHIU - pian. Dirijor va fi MAESTRUL ILARION IONESCU-GALAŢI.

Tot sub conducerea MAESTRULUI ILARION IONESCU-GALAŢI, duminică 21 decembrie ora 17, orchestra simfonică îi invită pe melomanii ploieşteni la un Concert de Sărbători. Solişti vor fi soprana VALENTINA MÄ‚RGÄ‚RAŞ şi tenorul MIHAI IRIMIA.

Back To Top