Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Florin Ionescu-Galaţi
Categorie: APH Cultural

 

• Ilustrul violonist Florin Ionescu-Galați revine la Filarmonica „Paul Constantinescu” sub îndrumarea dirijorală a Maestrului Tiberiu Soare.
• Cine este violonistul și ce vom asculta joi, la Filarmonica „paul Constantinescu” Ploiești, află mai jos.

Celebrul violonist Florin Ionescu-Galați revine la Filarmonica „Paul Constantinescu” sub îndrumarea dirijorală a Maestrului Tiberiu Soare la pupitrul Orchestrei Simfonice, pentru un program simfonic extraordinar.

Despre Florin Ionescu-Galaţi

Violonistul Florin Ionescu-Galaţi s-a impus în viaţa muzicală românească drept unul dintre vârfurile generaţiei sale. Născut la Bucureşti, în anul 1970, a început studiul viorii la vârsta de patru ani, sub îndrumarea tatălui său, cunoscutul violonist şi dirijor Ilarion Ionescu-Galaţi.
Apariţia în public alături de Orchestra Naţională Radio, la vârsta de 10 ani, cu concertul de vioară de Kabalevski, prevestea un talent neobişnuit ce avea să devină curând cunoscut.
A studiat la Şcoala de Muzică din Braşov cu profesorul Radu Hamzea şi a absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa maestrului Ştefan Gheorghiu.
Florin Ionescu-Galaţi este laureat al multor concursuri internaţionale în Cehoslovacia, România, Elveţia, Italia și Polonia. Cariera sa internaţională, începută în 1982, s-a derulat spectaculos în recitaluri şi concerte alături de ansambluri cunoscute. A colaborat cu Ayla Erduran, Viktor Pikaisen, Viktor Tretiakov, Lory Wallfisch, Valentin Gheorghiu. A realizat înregistrări de referinţă pentru posturi de radio sau TV din Germania, Turcia, Franţa, Japonia și SUA.
Fiind dotat cu un auz excepţional, improvizează cu mult curaj şi, ca şi solist, prin tehnica sa desăvârşită, umple inimile iubitorilor de muzică. În calitate de solist-concertist al Filarmonicii Brașov, se remarcă prin abordarea partiturilor complexe, cu roluri solistice de mare virtuozitate.

Despre maestrul Tiberiu Soare

CITEȘTE ȘI: Tabăra de Sculptură Monumentală Ploiești. Pavel Șușară: „Începe să se contureze aici un lucru fără precedent”

Dirijor al Operei Naționale București și dirijor principal al Filarmonicii din Sibiu, Tiberiu Soare îşi desfăşoară activitatea artistică din anul 1999, colaborând de-a lungul timpului cu numeroase filarmonici și teatre de operă din ţară, precum şi prestigioase ansambluri din străinătate.
Din 2003, este dirijor al Ansamblului de Muzică Nouă Profil, iar în 2007 a pus bazele Studioului Experimental de Operă și Balet „Ludovic Spiess” în cadrul Operei Naționale București. Între anii 2012-2015, a fost dirijor şef al Orchestrelor şi Corurilor Radio România.
În 2010, Tiberiu Soare a fost invitat să dirijeze primul său concert la pupitrul Orchestrei Filarmonice din Londra (London Philharmonic Orchestra), alături de celebra soprană Angela Gheorghiu. Au urmat apoi alte concerte importante dirijate cu mari orchestre ale lumii, printre care: Kammer Ensemble N (Suedia), Musica Vitae Chamber Orchestra (Suedia), Osaka Chamber Symphony Orchestra (Japonia), Orchestra Filarmonicii din Atena, „Bedrich Smetana” Philharmonic Orchestra (Cehia), Orchestra Radio Praga, Camerata Salzburg, Orchestra Simfonică din Beirut (Liban), Orchestra Simfonică de Stat din Izmir (Turcia) ș.a.m.d. În Germania, a dirijat Hof Symphoniker Orchester într-o gală de operă, în cadrul festivalului anual Schlossfestspiele, eveniment urmat de concerte la Théâtre des Champs-Elysées (Paris), Musikverein Graz (Austria), Sala Concertgebouw (Amsterdam) și Baden-Baden (Festspielhaus).

Joi, 10 noiembrie, de la ora 19.00, violonistul Florin Ionescu-Galați și maestrul Tiberiu Soare la pupitrul dirijoral al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești, ne-au pregătit un program simfonic excepțional: Concertul nr. 2 în re minor pentru vioară și orchestră (op.22) de Henryk Wieniawski și Simfonia a II-a în re minor de César Franck.

Henryk Wieniawski (1835-1880), născut într-o familie distinsă de muzicieni polonezi, stabilit mai apoi la Sankt Petersburg, a fost un far al lumii violoniștilor de la mijlocul secolului al XIX-lea. Printr-o combinație de școală franceză și temperament slavon, Wieniawski și-a perfectat o tehnică impecabilă, cu un sunet de o bogăție și căldură ce se spune că emoționa până la lacrimi.
Cel de-al doilea Concert pentru vioară și orchestră în re minor este o lucrare ce continuă să fie esențială în repertoriul de bază al oricărei mari orchestre. Este o operă de un profund romantism, ce acordă valoare egală atât lirismului expresiv al limbajului muzical, cât și cerințelor tehnice superioare.

În a doua parte a serii va urma Simfonia a II-a în re minor de César Franck (1822-1890). Franck a ocupat un loc privilegiat pentru a construi un univers sonor personal, la jumătatea distanței dintre sfera latină și cea germanică: un belgian cu formație franceză. Franck a combinat rigurozitatea arhitecturii simfonice cu preocuparea pentru culoare și linii melodice suple. Simfonia a II-a, terminată în 1888, singura operă simfonică a lui Franck păstrată până în zilele noastre, este considerată o încununare a extraordinarei metamorfoze creative a maturității compozitorului belgian.

Biletele, în valoare de 30 lei (întreg), 20 lei (pensionari) și 10 lei (elevi si studenți) pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii sau online, de AICI.

Concertul va fi transmis integral live pe Virtual Concert Hall iar biletele virtuale pot fi achiziționate de AICI.

CITEȘTE ȘI: Galele Teatrului Studențesc „Seri în lumea Thaliei”

Back To Top