Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Maria Urian
Categorie: APH Cultural

 

• Galeria de Artă Ploiești ne oferă, în această perioadă, o expoziție de pictură vibrantă, puternică, dar în care vom regăsi o sensibilitate excepțională, aceea a pictoriței Maria Urian.
• Dacă, la o primă privire, florile se structurează într-o expresie profundă, peisajele sale ne inspiră eliberare, liniște interioară sau chiar pioșenie, așa cum ne-a spus chiar artista.

Membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Maria Urian a început să expună încă din 1975, înainte de absolvirea Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca. A participat la numeroase expoziții de grup din țară, dar a avut și expoziții personale, în Odobești - jud.Vrancea, București și Ploiești.

În această perioadă, la Galeria de Artă din Ploiești, picturile sale se aștern în fața publicului ca o viziune profundă, sensibilă, dar, la o privire mai atentă, observăm forța de creație și expresie a pictoriței.

„Maria Urian deschide o expoziție interesantă. Lucrările ei, ca modalitate de lucru, de expresie, mă trimit cu gândul către pictura pe care o făcea Dumitru Ghiață, este o pictură cu niște culori profunde, grave și, obișnuiți cu stilul actual, rapid, al artei contemporane, observăm cum Maria Urian frământă foarte mult, lucrează foarte atent și îndelung suprafața picturală. Suprafețele ei ne oferă culoare foarte vibrantă și cu o grămadă de tonalități pe care încearcă să le obțină pentru a crea o atmosferă cu totul și cu totul deosebită. Pictura ei este o pictură de suflet – o vedem din tematica pe care o are, dar pe care a lucrat-o mult cromatic, în suprafețele sale”, a explicat pictorul Valter Paraschivescu, președintele UAP Filiala Ploiești.

CITEȘTE ȘI: Tabăra de Sculptură Monumentală Ploiești. Pavel Șușară: „Începe să se contureze aici un lucru fără precedent”

„Anumite sensibilități ale Mariei Urian și modul de a picta florile se regăsesc în pictura clasică românească. În același timp, peisajele sale emană forță, cu tonuri puternice, chiar dacă sunt foarte sensibile ca tușă. Aceasta ne arată marea ei forță de expresie. Maria Urian însuflețește tot ceea ce reușește pe pânză și ne redă nouă. Este o sensibilă, o interiorizată, o emotivă, dar forța ei interioară este deosebită”, a spus pictorița Marilena Ghiorghiță.

Maria Urian ne-a dezvăluit câteva dintre detaliile expoziției, înainte de a invita publicul să se bucure de viziunea sa asupra locurilor care au impresionat-o.

Maria Urian Calatorie in Bucegi

Foto: Călătorie în Bucegi 

Ce vedem în această expoziție.

Maria Urian: „Expoziția conține 32 de lucrări, peisaje și flori în spcial și reprezintă traseul meu. De la mici plimbări prin curte, la drumuri prin țară sau chiar excursii în afara țării. Am pictat numai ce am simțit, am pictat clasic, așa cum simt că mă reprezintă”.

Dincolo de flori, peisajele cu păsări dau o senzație de libertate.

Maria Urian: „Este o temă care mă captivează de la un timp. Păsările au farmecul lor, au valențele lor. Am un proiect de viitor, mă gândesc să mai fac și altele cu acest subiect care mă fascinează”.

Natura statică are teme arhitecturale, de mari dimensiuni.

Maria Urian: „Una dintre lucrări reprezintă o Coloană la Pompei. Ideea a apărut când am văzut, pentru prima dată, acele coloane, când am fost în Italia. Mi-a plăcut și m-a impresionat foarte mult, așa că am reușit să o aștern pe pânză. O altă lucrare este Catapeteasma, care este reală, aparține unei biserici vechi din Cotmeana, pe care am vizitat-o. Și, pentru că era așa de veche și de frumoasă, mi-a trezit un sentiment de pioșenie, așa că am ajuns acasă cu imaginea aceea pe care am ținut să o redau într-un tablou”.

Lucrările au o vibrație a culorilor, o vitalitate aparte și o lumină puternică.

Maria Urian: „Culorile sunt luminoase și am încercat să le împac. Până acum, nu mă prea împăcam cu albastrul, dar, văzând Mediterana, am văzut că albastrul poate să aibă și alte conotații, să trezească și alte sentimente și atunci m-am apropiat și de aceste tonuri. Dar lumina reprezintă culoarea, de fapt. Stând într-o localitate aproape de Câmpina, unde lumina este la putere și, pentru că în zona aceea sunt cele mai multe zile însorite din țară, acest lucru probabil că și-a pus amprenta asupra mea, asupra modului de a vedea lucrurile și a le interpreta. Nu prea îmi plac zonele mohorâte, triste. Sunt o persoană veselă”.

Maria Urian Lumină în Creta

Foto: Lumină în Creta

Expoziția este deschisă la Galeria de Artă din Ploiești până pe 16 noiembrie, așa că nu veți regreta vizita unei expoziții vibrante, curajoase.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Internațional de Teatru “Toma Caragiu”. Biletele pentru spectacolele următoarei ediții au fost puse în vânzare

Back To Top