Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

cina cu prietenii Toma Caragiu
Categorie: APH Cultural

 

• Festivalul Internațional de Teatru „Toma Caragiu” continuă vineri, cu două spectacole de comedie.
• „O repetiție moldovenească” ne spune povestea amuzantă a unei trupe de teatru din secolul al XIX-lea.
• La „Cină cu prietenii”, aflăm cu umor ce implicații va avea un divorț asupra prieteniei dintre două cupluri.

Vineri, la Festivalul Internațional de Teatru „Toma Caragiu”, vedem două piese de-a dreptul savoroase, cu întâmplări provocatoare, dar și cu un filon de căldură și înțelepciune, care ne îndeamnă la reflecții.

Spectacolul „O repetiție moldovenească” - ora 18.00, sala Teatrului „Toma Caragiu”

În regia artistică a lui Cristian Ban, spectacolul „O repetiție moldovenească”, de Costache Caragiali este o producție a Teatrului „Fani Tardini” Galați, care a apărut în cadrul Proiect9. Teatru Românesc Contemporan, program artistic derulat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” în perioada 2021-2024.

O repetiție moldovenească Toma Caragiu

Piesa ne introduce în istoria teatrului - sursă inepuizabilă de fascinație. Îmbinând elemente de teatru popular și teatru documentar, „O repetiție moldovenească” spune povestea plină de umor și candoare a uneia dintre primele trupe de teatru în limba română din Moldova secolului al XIX-lea.

Radu Horghidan (Caragiali), Ionuț Moldoveanu (Greceano), Oana Mogoș (Domnișoara Marghiolița), Elena Anghel (Domnișoara Homiceanu), Vlad Ajder (Idieru), Ștefan Forir (Bonciu), Răzvan Clopoțel (Anton), Florin Toma (Boian), Cristina Uja Neagu (Doamna Mase), Cristian Gheorghe (Directorul Mase) recreează povestea unor eroi care se străduiesc să aducă pe primele scene românești spectacole în limba română, deși condițiile erau grele.

CITEȘTE ȘI: Totul despre Festivalul de Teatru! Directorul Teatrului Toma Caragiu, Mihaela Rus, la Actualitatea LIVE

„Sunt niște oameni care au făcut prima trupă de teatru românesc la Iași și repetau în niște condiții foarte precare și financiare și ca spațiu, aveau foarte puțin timp și, cu toate astea, au reușit să înființeze această trupă de teatru românesc, să adune publicul la reprezentații în limba română. Atunci se juca mult în limba franceză. Publicul prefera spectacolele franțuzești sau nemțești. Și este și un fel de omagiu adus acestor oameni. Iar piesa prezintă cumva frustrarea lui Caragiali legată de contextul în care el lucra și arată într-un fel foarte comic felul în care ei se chinuiau să ducă la capăt un spectacol”, spune regizorul Cristian Ban.

Spectacol a fost nominalizat pentru scenografie la The Golden Trezzini Awards for Architecture and Design - St. Petersburg, 2022, la Categoria Best Implemented Theatre Set Design.

Piesa „Cină cu prietenii” - ora 20.00, Casa de Cultură a Sindicatelor Ploiești

Câștigătoare a premiului Pulitzer pentru dramaturgie în 2000, „Cină cu prieteni” este o capodoperă modernă care analizează viețile a două cupluri și implicațiile pe care un divorț le va avea asupra prieteniei dintre cei patru protagoniști.

Cina cu prietenii 2

Piesă de Donald Margulies, în regia lui Cristi Juncu, „Cină cu prietenii” este o producție a Teatrului Bulandra București, cu Șerban Pavlu (Gabe), Andreea Bibiri (Beth), Ana Ioana Macaria (Karen), Vlad Zamfirescu (Tom).
Margulies este un fin observator al lucrurilor obișnuite ale vieții, cu slăbiciunile ei – lucruri ce devin inedite grație modului remarcabil în care sunt prezentate de autor.

Textul, plin de umor, căldură și înțelepciune, atrage prin limbajul impecabil - folosind un ton, când amuzant, când dulce-amărui, prin dialogurile veridice, dar și prin problematica subiectului propus, care îndeamnă la serioase reflecții.

Foto: Tudor Neacșu, Cosmin Ardeleanu

 CITEȘTE ȘI: Festivalul Internațional de Teatru “Toma Caragiu” 

Back To Top