Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Efectul Picasso expoziție Pablo Picasso la București
Categorie: APH Cultural

• Peste 40 de lucrări ale celebrului Pablo Picasso, unul dintre artiștii care au marcat arta secolului 20, vor putea fi admirate la Muzeul de Artă Recentă din București.
• Expoziția „Efectul Picasso” va fi deschisă în toamna acestui an.
• România este singura ţară din Europa Centrală şi de Est cuprinsă în programul Celebration Picasso: 1973-mu2023amplul, proiect lansat de Franţa şi Spania.

O selecție de 46 de picturi, desene şi gravuri semnate Pablo Picasso, alături de alte 60 de lucrări semnate de 33 de artişti români contemporani, influenţaţi de opera celui mai important reprezentant al artei moderne, pot fi vizionate, începând din data de 27 septembrie, la expoziţia organizată la Muzeul de Artă Recentă Bucureşti.

„Din 27 septembrie 2023 şi până pe 8 ianuarie 2024, Muzeul de Artă Recentă din Bucureşti (MARe) şi UniCredit Bank prezintă 46 de lucrări (picturi, desene, gravuri) semnate Pablo Picasso şi 57 de lucrări (picturi, sculpturi, ceramică, graffiti) semnate de 32 de artişti români contemporani influenţaţi de opera celei mai importante figuri a artei moderne”, relatează un comunicat al MARe, citat de Agerpres.

 CITEȘTE ȘI: FOTO GALERIE ÎNTR-O LOCAȚIE DE VIS, LA FERMA HOMORÂCIU, SE PREGĂTEȘTE A TREIA EDIȚIE A FESTIVALULUI VIEȚII

„Efectul Picasso” este una dintre cele mai impresionante expoziţii din Europa de Est şi este considerată cea mai importantă din România.

Țara noastră a fost selectată între cele 8 ţări participante în programul Celebration Picasso: 1973-mu2023, potrivit lui Erwin Kessler, curator expoziţie şi directorul Muzeului de Artă Recentă Bucureşti.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Musee National Picasso-Paris cu scopul celebrării a 50 de ani de la moartea lui Pablo Picasso, printr-un program care include alte 42 de muzee din întreaga lume. România este singura ţară din Europa Centrală şi de Est cuprinsă în amplul proiect lansat de Franţa şi Spania.

Printre artiştii români expuşi alături de geniul spaniol se numără nume marcante ale artei contemporane ca Ion Grigorescu (foto jos), Mircea Cantor, Victor Man, Dumitru Gorzo, Florin Mitroi, Marin Gherasim, Ştefan Bertalan, Alexandru Ţipoia, Alexandru Rădvan, Neculai Păduraru, Alma Redlinger, Pisica Pătrată.

„Expoziţia de la MARe/Muzeul de Artă Recentă va da prilejul reliefării influenţei lui Pablo Picasso asupra artei româneşti, prin punerea faţă în faţă a lucrărilor lui Picasso de la muzeul nostru şi a celor semnate de artiştii români selectaţi. Ea va da posibilitatea de a vedea parcursul tehnic al operei lui Pablo Picasso, graţie lucrărilor aparţinând patrimoniului Muzeului Picasso”, a observat Cecile Debray, preşedintele Muzeului Picasso din Paris.

Mai multe pe evz.ro

CITEȘTE ȘI: TEATRUL „TOMA CARAGIU” A ÎNCHEIAT O STAGIUNE PLINĂ DE EVENIMENTE ȘI PREMII

Back To Top