Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Muzeul jucăriilor Ploiești
Categorie: APH Cultural

• Muzeul Jucăriilor și-a deschis din nou porțile la Ploiești, cu noi surprize pentru nostalgici și curioși deopotrivă.
• În următoarele zile, bunicii și părinții au ocazia să le arate celor mici cu ce se jucau ei altădată, dar și să asculte împreună povești fascinante de la colecționarul care le dezvăluie tainele celor mai interesante jucării, unele chiar din anii 1870.

Păpuși Biedermeier, din secolul al XIX-lea, cărucioare la fel de vechi, trenulețe Marklin, machete Faller din anii 60, mașinuțe, jocuri de societate, rechizite, puști și pistoale, reviste cu superoi și chiar primele modele de gadgeturi în materie de jocuri video pot fi văzute, până joi, 27 iulie, la Palatul Culturii din Ploiești, acolo unde, în colaborare cu Centrul Județean de Cultură Prahova, s-a deschis pentru trei zile, Muzeul Jucăriilor.

Exponatele sunt foarte vechi, unele dintre ele datând de la finalul anilor 1800, altele din perioada comunistă sau din anii 2000.

CITEȘTE ȘI: RECONECTAREA LA COPILĂRIE: MUZEUL JUCĂRIILOR VĂ AȘTEAPTĂ PÂNĂ PE 13 IANUARIE

Expoziția se constituie ca o incursiune interesantă prin poveștile copilăriei bunicilor noștri. În fața atâtor jucării, dăm frâu liber imaginației și vedem cu ochii minții cum se jucau fetițele de altădată cu păpușile de porțelan pictat, cum le îmbrăcau elegant, după ștaiful familiei sau cum le plimbau în cărucioare „la modă”, unele dintre ele adevărate opere de împletitură, altele, și mai cochete, dichisite cu dantelă fină.

cărucioare pentru păpuși 1

Și băieții aveau seriile lor de jucării, care mai de care mai complexe: trenulețe de metal, machete cu detalii importante, „ca în realitate”, cu personaje care așteptau în gară sau care se plimbau prin parc, mașinuțe fel de fel, bărci, avioane și mai ales armele care au evoluat, în timp, de la bețe cu mecanisme de tragere, până la adevărate pistoale cu apă, capse sau bile.

o pușcă pentru băieții curajoși

Jocurile de societate erau, pentru bunicii și părinții noștri, la fel de importante cum sunt pentru cei mici acum. De la țintar, table, șah, cărți de joc și multe seturi cu figurine din plumb, apoi din plastic, toate acestea vă provoacă imaginația sau vă trezesc amintiri la Muzeul Jucăriilor de la Palatul Culturii. Deloc de neglijat sunt seturile de lego, unele dintre cele mai iubite jucării ale multor generații.

jucării

Chiar și cei mai atrași de tehnologie se pot bucura de surprizele de la Muzeu, și asta pentru că pot vedea acolo primele tipuri de jocuri video și de invenții în materie de gadgeturi destinate distracției.

machetă trenuleț

Dacă mulți ploieșteni au vizitat expoziția în iarnă, la Teatrul Toma Caragiu, de această dată Muzeul cuprinde și mai multe exponate, motiv pentru care colecționarul ne-a mărturisit că hobby-ul său nu se va sfârși niciodată, mereu existând șanse de a descoperi mai multe jucării fascinante.

Colecția poate fi vizitată zilnic, între orele 10.00 – 17.00 și nu subestimați noutățile pe care le puteți vedea printre amuzantele obiecte. Dacă în copilăria voastră, cu unele vă jucați alături de prieteni, pe altele le puteți recunoaște doar din filme sau povești, multe dintre ele fiind rarități din Europa anilor 1900.

Muzeul Jucăriilor este organizat cu sprijinul Centrului Județean pentru Cultură Prahova și poate fi vizitat gratuit.

GALERIE FOTO APH

album foto de familie

cărucioare pentru păpuși 2

IMG20230725093752

TV cu Shirley Temple

Muzeul jucăriilor 1

CITEȘTE ȘI: FOTO&VIDEO EXPOZIȚIE DE JUCĂRII DIN PERIOADA SOCIALISTĂ

Back To Top