Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

lansare de carte Florin Manole volumul „A fi religios și a fi creștin. O perspectivă duhovnicească”
Categorie: APH Cultural

 

• Jurnalistul Florin Manole aduce în atenția publicului iubitor de carte lansarea unui noi volum al său: „A fi religios și a fi creștin. O perspectivă duhovnicească”, joi, 16 noiembrie, la Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” din Ploiești.
• Cartea reprezintă „o ripostă, destinsă și distinsă, la toată graba flecarilor de a ucide cuvintele despre Dumnezeu, înmiind vorbele despre religie, religios, sacralitatea fără Dumnezeu”, după cum apreciază părintele profesor Constantin Necula.

Absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din București, Florin Manole a susținut de ani buni și continuă s-o facă, o intensă activitate publicistică, concretizată în articole și eseuri cu o tematică preponderent filosofico-teologică în varii periodice românești și din străinătate, precum „Idei în dialog”, „Literatorul”, „Asymetria” și „Alternanțe” (Germania) sau „Cuvântul” (Franța).

Este prezent cu texte în antologia Cenaclului „I. L. Caragiale” din Ploiești, precum și în diferite publicații online. În prezent, coordonează apariția publicației de cultură, arte și spiritualitate, «24PHarte» (on-line).

 CITEȘTE ȘI: FOTO&VIDEO „IMPERFECT”: EMOȚIE ȘI PASIUNE ÎNTR-UN NOU CONCEPT RADU ARNĂUTU

Este vicepreședintele Asociației Culturale „24PHarte” și al Cenaclului „I. L. Caragiale” din Ploiești, entități inițiatoare și organizatoare, printre altele, ale „Taberei Internaționale de Sculptură și Artă Monumentală Contemporană”, cu o periodicitate anuală, demers care urmărește înființarea „Muzeului de Artă Contemporană în Aer Liber” la Ploiești.

Despre volumul „A fi religios și a fi creștin. O perspectivă duhovnicească”, părintele profesor Constantin Necula precizează în prefața „Gânduri la gândul de a fi”: „este o (…) ripostă, destinsă și distinsă, la toată graba flecarilor de a ucide cuvintele despre Dumnezeu, înmiind vorbele despre religie, religios, sacralitatea fără Dumnezeu. El dovedește – a câta oară oare de la Sfântul Nicolae Cabasila – că mirenii pot regândi o serie de conținuturi pentru a spori acuitatea mărturisirii în Hristos a Bisericii celei ce cugetă. (…) Florin Manole ne oferă o alternativă la vindecarea de sincretismul religios al vremii prin liniștită re-încreștinare.”

Iar Ioan Buduca conchide în postfața „Cum ne raportăm la fapte”: „Impulsul polemic din care se hrănește textul lui Florin Manole cere refacerea pierdutului discernământ originar al creștinului, care era dramatic conștient că este responsabil de realități trupești polar diferite: trupul de carne, marcat de Păcat, și trupul duhovnicesc al Înviatului, liber de Păcat și arvună, cum spune Pavel, a Învierii noastre generale la capătul timpurilor.”

Invitați la evenimentul de lansare a cărții sunt criticii literari Christian Crăciun și Ioan Buduca, poetul și eseistul Florin Dochia și jurnalistul Leonidas Chifu, iar invitați speciali vor fi preoții Bogdan-Costin Georgescu și Radu Ivan iar moderator, Bogdan-Lucian Stoicescu, redactor-șef al revistei „Gazeta Cărților”.

Mihaela Radu, manager al Bibliotecii „Nicolae Iorga” din Ploiești, este gazda evenimentului.

Volumul „A fi religios și a fi creștin. O perspectivă duhovnicească” cuprinde capitole care, în mod cert, vor suscita un real interes din partea cititorilor: „Întruparea sacrului, sfârșitul religiei”, „A fi religios nu înseamnă a fi creștin”, „Nebunia creștinătății”, „Cateheza versus ora de religie”.

Întâlnirea cu publicul ploieștean are loc joi, 16 noiembrie, la ora 18.00, în sala «Nichita Stănescu» a Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga”.

lansare carte Florin Manole afiș

CITEȘTE ȘI: EXPOZIȚIA „GRANIȚE ETNOGRAFICE” ÎȘI DESCHIDE PORȚILE SÂMBĂTĂ, LA BREBU

Back To Top