Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

Începând cu această ediţie a suplimentului „Actualitatea culturală”, fiecare număr va conţine rânduri din scrierile lui Constantin Noica - dat fiind faptul că în 2009 se împlinesc 100 de ani de la naşterea filosofului. Această rubirică este semn al omagiului, nădăjduind totodată că va deveni şi prilej pentru revenirea în faţa noastră a chipului maestrului.Centenar CONSTANTIN NOICA

 


În ce constă până la urmă fericirea? Nicidecum în a beneficia din plin de ce este (bani, valori, cultură), ci în a face posibil ce nu este, ce nu e încă. Până şi biologic e aşa: copilul. Dar spiritual este numai aşa: scrii pentru cititorul care nu s-a născut încă, te cultivi spre a obţine alt înţeles şi un gând nou, trăieşti sub fascinaţia lui ceea ce stă să vină.
Daţi-mi toate desfătările pământului şi nu mă satur (sunt în proastă condiţie faustică). Dar îngăduie-şi cineva să obţină nu atât noul, ci aceea ce nu este încă, el se va sătura cu nesaţ.
Vânătoarea aceasta în nevăzut şi neivit, în neştiut şi nespus este lotul omului. Pleci la vânătoare, întru vănâtoare, într-o pădure care poate nu există şi unde nu se iveşte vânatul. (Tot restul pe care l-ai căutat şi întâlnit n-a făcut decât să-ţi pregătească arcul şi săgeţile).
Promisiunile gândului sunt mai mari decât desfătările lumii. (Numai că gândul nu-şi ţine întotdeauna promisiunile).


Jurnal de idei
Editura Humanitas, Ed. a II-a, 2007

Back To Top