Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Avocatul George Botez: „O fi euforia sărbătorilor”
Categorie: Dezvăluiri
 • Primarul Andrei Volosevici a convocat Consiliul Local, în data de 28 decembrie 2021, într-o ședință extraordinară. Miza: obținerea, în regim de urgență, a prelungirii contractului UAT Ploiești - Apa Nova cu încă 10 ani, până în 2035. Decizia ajută, printre altele, la capitalizarea concesionarului, după cum APH a scris AICI
 • Contractul de concesiune privind gestiunea serviciului public de alimentare cu apă și a serviciului de canalizare încheiat cu Apa Nova Ploiești expiră în 2025. Suntem în decembrie 2021
 • Epopeea dezbaterii proiectului, prorogarea acestuia prin votul majoritar al consilierilor PNL și avizul negativ dat de Direcția Juridică din Primăria Ploiești au creionat scena unui veritabil scandal, atât în timpul ședinței consiliului local, cât și în culise
 • Acuze, reproșuri private sau în spațiul public, vehemență din partea șefului Executivului. Primarul Volosevici le reproșează consilierilor PNL că nu înțeleg caracterul urgent al proiectului. Edilul deturnează dezbaterea publică către prezumtivele beneficii ale noului contract. Încercăm să deslușim un puzzle financiar care poartă o miză uriașă: peste 35 de milioane de euro
 • Așteptăm factorii decizionali să prezinte comunității argumente pro și contra. Actualitatea Prahoveană este o platformă deschisă. Indiferent de culoarea politică, le vom reda cu acuratețe – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • Episodic, APH va relata opinii avizate și cifrele reale din spatele prezentărilor oficiale

Avocatul George Botez, consilier municipal, nu a participat la ședința cu scandal. Spune că este plecat din Ploiești și se află în concediu împreună cu familia. Acesta declară, în exclusivitate pentru Actualitatea Prahoveană, că nu înțelege urgența proiectului. „Nu joci un angajament al primăriei în regim de urgență când discutăm despre peste 35 milioane de euro. Am auzit că domnul Volosevici spune că proiectul a fost ok. Este opinia domniei sale. Nu o împărtășesc”.

Citește și: APH SPECIAL. Se vinde Apa Nova? De ce se grăbesc concesionarul și primarul cu prelungirea contractului (1)

Citește și: APH SPECIAL. Analizăm ACTUL ADIȚIONAL APA NOVA, CIFRELE din spatele declarațiilor (3)

Varianta oficială – etapa 1 înseamnă 14 milioane de euro

În schimbul prelungirii contractului, care va aduce o majorare a tarifelor practicate de Apa Nova în municipiu, operatorul îşi va asuma investiţii de 36,7 milioane de euro fără TVA în infrastructură, în două etape. Prima, cu o valoare de 13,7 milioane de euro, include extinderea reţelei de apă din cartierul Mitică Apostol, extinderea reţelei de canalizare din acelaşi cartier, realizarea unei staţii de pompare şi realizarea şi conectarea unei staţii locale de epurare, precum şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în alte zone ale municipiului.

Etapa a II-a înseamnă 23 de milioane nu se știe unde și când

În a doua etapă ar urma să intre finalizarea lucrărilor la noua staţie de epurare a Ploieştiului, un proiect la care lucrările au fost sistate în urmă cu mai mulţi ani. Cum Primăria şi firma executantă încă sunt în litigiu, nu este clar dacă preluarea proiectului de către Apa Nova va fi posibilă. În varianta în care răspunsul ar fi "da", atunci operatorul ar urma să investească 23 de milioane de euro fără TVA. În varianta opusă, atunci întreaga sumă ar urma să fie investită în alte lucrări de modernizare a sistemului de alimentare cu apă potabilă şi canalizare.

Citește și: Contractul Apa Nova în Ploieşti ar putea fi prelungit cu 10 ani. Vezi cum au decurs dezbaterile de astăzi!

George Botez, avocat și consilier municipal: Votul meu a fost negativ. DECLARAȚII:

 • „Sunt tot felul de zvonuri care fac referire la votul comisiei juridice pe care o conduc, dar atenție, nu și la votul meu. În comisie am anunțat că în situația în care nu se fac amendamentele necesare, votul meu va fi negativ. A fost o comunicare pe whatsapp cu colegii din comisie. Cum dezbaterea nu a avut loc, iar amendmentele nu au trecut, votul meu a fost negativ”, declară George Botez în exclusivitate pentru Actualitatea Prahoveană.
 • „Aș vrea să subliniez că sunt un mare susținător al investițiilor din Ploiești și știu că primăria este prea săracă pentru a realiza aceste investiții. În acest context, proiectul mi s-a părut binevenit și am susținut ideea în sine”.

Trei probleme: lista de lucrări modificată prin comitetul de coordonare, costurile nesupuse la vot prin CL și obligațiile de raportare ale investițiilor

 • „Deși am atras atenția în nenumărate rânduri că sunt inexactități juridice în proiect, se pare că redactorul lui fie nu a avut capacitatea de a înțelege ce i-am comunicat, fie a omis să se aplece asupra celor arătate de mine (...) trei au fost problemele pe care le-am ridicat, ca mecanisme contractuale care trebuiau trecute în act și care ar fi dus la protejarea intereselor partenerilor precum și la realizarea condiției transparenței decizionale pe care, de ceva timp încoace, primăria a cam abandonat-o.
 • Punctual: Era trecut incorect ca lista de lucrări care se aprobă de către consiliul local, dar în anumite condiții ar putea fi modificată de către Comitetul de coordonare Apa Nova - din care fac parte - ceea ce era o inepție juridică, deoarece un organism inferior nu poate modifica un act al superiorului său.
 • A doua problemă era legată de faptul că partenerul Apa Nova nu supune spre aprobare Consiliului Local costurile finanțării, ceea ce, în anumite condiții contractuale ar putea să creeze obligații suplimentare de plată în sarcina Ploieștiului.
 • Cea de-a treia era referitoare la o obligație a Apa Nova de a raporta la un anumit termen către Consiliul Local stadiul de realizare fizica a investițiilor.

Motivul netrecerii în bugetul 2022 este o glumă

„Am auzit că domnul primar Volosevici ar fi declarat că totul este ok! Este părerea domniei sale, însă nu concordă cu ceea ce cred eu. Pe de alta parte, nu am înțeles urgența acestui proiect, motivul că nu ar mai trebui trecute în bugetul pe 2022 cheltuieli aferente acestor proiecte care fac parte din actul adițional cu Apa Nova este o glumă, probabil. Bugetul se aproba cel mai devreme în martie, nu la 1 ianuarie, timp era suficient pentru gândire”.

Nu joci 35 de milioane de euro

„Nu joci un angajament al primăriei în regim de urgență, când discutăm de peste 35 milioane de euro și un serviciu public extrem de important. Dar să trecem această atitudine și pe seama euforiei sărbătorilor de iarnă. Cum sunt devotat ideii ca de sărbători trebuie să fii mai bun, mă opresc aici cu acest subiect. Deocamdată”.

Back To Top