Categorie: Dezvăluiri

sandu tudorPrimăria Păuleşti cotizează, lunar, sute de milioane de lei vechi către un cabinet de avocatură, între cele două entităţi existând un contract de prestări servicii juridice asupra căruia se ridică multe semne de întrebare. În cadrul cabinetului profesează, ca asistentă, fiica viceprimarului Tudor Sandu (foto), fapt care îl pune pe alesul local în situaţia unui conflict de interese vizibil şi din avion.

Primăria comunei prahovene Păuleşti este una dintre cele mai bogate localităţi din judeţ. Comuna supranumită şi „Pipera Ploieştiului", acolo unde toată protipendada judeţului şi-a ridicat vile şi viloaie, are la dispoziţie peste 100 de miliarde de lei vechi, anual, la bugetul local, pentru investiţii şi cheltuieli. La asemenea buget, autorităţile dau dovadă de o mână extrem de largă în ceea ce priveşte relaţia cu anumiţi contractori.

Unul dintre aceştia este cabinetul avocatei Maria Rădulescu, prin intermediul căruia autorităţile locale îşi rezolvă toate problemele din instanţe, la tarife pe măsură. Conform documentelor care ne-au intrat în posesie, avocata Maria Rădulescu încasează, de la bugetul local, peste o sută de milioane de lei vechi, în fiecare lună, în baza unui contract de reprezentare dintre cabinetul avocaţial şi autoritatea locală.

Acest contract nu este neapărat unul ilegal în condiţiile în care nu este încălcată OUG 26 din 2012, care spune că primăriilor care au angajaţi jurişti în cadrul instituţiei li se interzice încheierea de contracte pentru servicii juridice cu entităţi externe. Încă nu am aflat dacă Primăria Păuleşti are şi jurist angajat şi contract cu un cabinet de avocatură, fapt care ar contravine legii, însă altceva ne-a surprins.

Fata viceprimarului Tudor Sandu, Ana Maria Sandu, este angajată în funcţia de asistent la cabinetul avocatei Maria Rădulescu, care este, aşa cum spuneam, beneficiara contractului bănos cu Primăria Păuleşti.

Pozele următoare vă vor amuza şi pe dumneavoastră, aşa cum ne-au distrat şi pe noi. Prima imagine reprezintă firma biroului de avocatură Maria Rădulescu înainte ca nişte consilieri să atragă atenţia, în timpul unei şedinţe de consiliu local, asupra conflictului de interese existent. La puţin timp după şedinţa în care a fost desconspirată tevatura, s-a întâmplat o minune demnă de consemnat: numele fetei viceprimarului a dispărut de pe reclama cabinetului, aşa cum se poate observa în imaginea 2.

Am încercat să aflăm un punct de vedere asupra acestui subiect numai bun de consemnat într-un raport al Curţii de Conturi din partea viceprimarului comunei Păuleşti, Tudor Sandu. Alesul local nu a binevoit să răspundă la telefonul reporterilor noştri. Aşteptăm, în continuare, un punct de vedere legat de acest subiect.

avocat radulescu paulesti ana maria sanduavocat paulesti radulescu

Back To Top