Categorie: Dezvăluiri

paulesti adeverinta sandu tudor 1APH a intrat în posesia unor documente eliberate de Primăria Păuleşti în care se constată un fapt incredibil: viceprimarul acestei unităţi teritorial-administrative, Sandu Tudor, se autointitulează „Primar" în toate semnăturile actelor oficiale eliberate de primărie. Viceprimarul este îndreptăţit să înlocuiască primarul în deciziile administraţiei locale, însă fără a se folosi de titulatura de primar, pe care nu a dobândit-o prin vot, aşa cum prevede legea.

Primarul este ales în urma votului cetăţenilor, pe când viceprimarul este numit, în urma negocierilor bazate pe algoritmul politic rezultat în urma alegerilor locale.

Sandu se autointitulează edil-şef, după ce Ion Drăguşin, fostul primar al comunei, a decedat în urma unei boli grave, în Păuleşti, la fel ca şi în Măgureni, urmând să se organizeze alegeri parţiale. APH v-a informat într-un articol recent asupra situaţiei politice din Păuleşti şi Măgureni, analizând potenţialii candidaţi la funcţia de primar. Articolul AICI.

Situaţia de la Păuleşti

În data de 12 iulie 2013, în urma decesului primarului Ion Drăguşin, mandatul acestuia a încetat de drept. Potrivit articolului 57, alineat 2 din legea 215/2001 privind administraţia publică locală, viceprimarul este subordonat primarului şi înlocuitor de drept al acestuia, fiind delegat, potrivit legii, cu atribuţiile edilului. Potrivit articolului 72, alineat 1 din aceeaşi lege, în caz de vacanţă/absenţă sau suspendare, atribuţiile vor fi exercitate, de drept, de către viceprimar.

Aşadar, viceprimarul Sandu Tudor se ocupă, în mod legal, de atribuţiile menite edilului şef, în urma lipsei acestuia, fapt statuat şi de Ordinul Prefectului judeţului Prahova din data de 16 iulie 2013.
Acest lucru, însă, nu îi conferă dreptul de a semna în calitate de primar, el nedeţinând, această funcţie, ci pe cea de viceprimar, chiar dacă manageriază, practic, atribuţiile de edil.

APH a scris AICI despre neregulile din Păuleşti, de atunci cititorii trimiţându-ne nenumărate documente care vin să completeze panoplia evenimentelor aflate la marginea legalităţii în care este implicat numele viceprimarului Sandu Tudor.

Viceprimarul Sandu Tudor - planuri de viitor

Surse din mediul politic, inclusiv din PNL, partid din care Tudor face parte, dau ca sigură intenţia acestuia de a candida la funcţia de primar al Comunei Păuleşti. Conform presei locale, Sandu ar fi declarat că, dacă nu este nominalizat de partidul din care face parte în calitatea de candidat, va alege să demisioneze din PNL pentru a candida independent.
Din păcate actualul viceprimar a luat-o înaintea viitoarelor alegeri parţiale, numindu-se singur în funcţie fără a avea dreptul legal să ocupe această calitate oficială.

Trebuie adăugat că uzurparea de calităţi oficiale se pedepseşte conform rigorilor Codului Penal, articolul 240.
Viceprimarul Sandu Tudor nu a putut fi contactat telefonic de către APH, dar aşteptăm, ca întotdeauna, punctul său de vedere. În cazul în care are dificultăţi de a ne contacta, oferim şi adresa de mail, cu toate că aceasta este afişată şi pe site: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sebastian Ignat

paulesti adeverinta sandu tudor

Back To Top