Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

Proiectul de lege care reglementează activitatea de tele-muncă, aprobat în vară de Guvern, a fost adoptat de Parlament, după ce deputații și-au dat votul, ca for decizional. Salariații vor putea lucra și de acasă, dar trebuie să țină cont că astfel își transformă domiciliul într-un birou și s-ar putea să se trezească, la adresă, cu inspectorii ITM veniți în control.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a explicat că prevederile sunt inspirate din legislația în vigoare în Japonia. "Practic, orice persoană care lucrează de pe calculator poate să o facă de acum înainte de acasă. Este pontat ca orice altă persoană care ar fi la serviciu, are contractul introdus în Revisal, are toate drepturile ca orice salariat, doar că lucrează de acasă”, a declarat ministrul Muncii, precizând că, în cazul acestor angajați, ITM va putea să verifice dacă se respectă normele de securitate în muncă. „Domiciliul se transformă într-un fel de birou”. „Angajatorul trebuie să verifice dacă se respectă acasă toate normele de securitate de muncă şi Inspectoratele Teritoriale de Muncă pot să facă verificări. Practic, domiciliul se transformă într-un fel de birou. Este exact ca şi cum ai lucra într-un birou, la angajator, doar că o faci de acasă. ITM poate să verifice dacă se respectă normele de securitate în muncă”, a mai explicat Lia Olguţa Vasilescu.

"O activitate care ar putea fi efectuată în cadrul locului de muncă organizat de angajator va putea fi  desfășurată de către salariat și la distanță de această locație, în mod regulat și voluntar, folosind tehnologia informației și comunicațiilor. Desfășurarea activității în regim de tele-muncă de către salariat va avea loc cel puțin o zi pe lună și se poate extinde pe toată perioada de lucru. Salariatul își poate exprima acordul cu această formă de organizare a muncii prin semnarea contractului individual de muncă sau a unui act adițional, după caz", au explicat reprezentanții Guvernului, la aprobarea proiectului de către Executiv.

Avantaje sunt atât pentru salariat, cât și pentru angajator. Acesta ar putea reduce, astfel, costurile cu închirierea spațiilor, utilitățile, consumul de carburant și parcul auto. Reglementarea tele-muncii va conduce la flexibilizarea și adaptarea relațiilor de muncă la realitățile socio-economice actuale, în raport cu evoluția dinamică a pieței muncii. În ceea ce-l privește pe salariat, acesta va elimina consumul de bani și de timp cu deplasarea de la și până la sediul angajatorului, va avea libertatea alegerii locului de muncă și valorificării timpului de lucru, optimizându-și, astfel, raportul între viața profesională și cea personală.

Inițiatorii speră ca, prin aceste reglementări, să crească și șansele persoanelor cu dizabilități pe piața muncii.

Back To Top