Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

Ministerul de Finanțe a publicat, vineri, primele detalii referitoare la viitoare declarație unică, formular care va reuni șapte declarații ce trebuie depuse în prezent la ANAF, inclusiv controversatul D600.

 

Șapte declarații actuale vor fi reunite în declarația unică, se arată în precizările făcute de Ministerul de Finanțe. Este vorba despre D200 - veniturile realizate din România, D201 - veniturile realizate din străinătate, D220 - venitul estimat/norma de venit, D221 - norme de venit- agricultură, D600 - venitul bază pentru CAS, D604 - stabilire CASS persoane fără venit, D605 - stopare CASS persoane fără venit.

Noul sistem își propune simplificarea obligațiilor declarative, prin depunerea unei singure declarații. Acesta introduce un singur termen de plată, care de anul viitor va fi data de 31 martie a anul următor celui în care se realizează veniturile. Doar definitivarea pentru 2017 și estimarea pentru 2018 va avea ca termen data de 15 iulie.

De asemenea, autoritățile vor să introducă posibilitatea de a efectua plăți pentru impozitul pe venit la venitul estimat pentru anul curent. Evaluarea pentru încadrarea ca plătitor CAS și CASS se face în funcție de venitul estimat pentru anul curent.

Tot ca element de noutate anunțat de MFP, contribuabilii vor avea posibilitatea de a rectifica declarația până la termenul de plată.

Declarația unică va putea fi depusă:

1. prin sisteme electronice de transmitere la distanţă – SPV (se folosește sistemul de identificare prin utilizator și parolă)

Măsuri:

> transmitere către contribuabil prin poștă a parolei de înrolare în SPV;

> persoanele înrolate în SPV pot solicita, prin acest sistem, precompletarea declarației unice și transmiterea acesteia de către ANAF

> transmiterea prin SPV a formularului precompletat _ declarația unică se descarcă și se completează cu celelalte informații de către contribuabil și se transmite prin SPV, urmând a fi semnată cu certificatul calificat al MFP.

2. prin mijloace electronice - e-guvernare (semnătură electronică bazată pe certificat calificat)

> Contribuabilul poate sa opteze pentru descărcarea și completarea unui formular inteligent gol (neprecompletat) de pe portalul ANAF și depunerea lui electronica prin sistemul e-guvernare cu semnătură electronică.

  • 3. completarea cu asistența ANAF și a Primăriei a formularului unic inteligent și transmiterea acestuia la ANAF de pe calculatorul Primăriei sau ANAF, fie prin SPV fie prin e-guvernare;

  • 4. Pe suport hârtie (doar pentru 2018).

    Estimările realizate de MFP arată că 964.166 de contribuabili vor depune declarația, fiind luați în calcul cei care au depus, până acum, cel puțin unul dintre formularele enumerate mai sus.
  • "Am promis încă din prima şedinţă de guvern că vom face o modificare în ceea ce priveşte Declaraţia 600. Declaraţia 600 este un subiect de mare interes pentru mulţi români. Guvernul va introduce astăzi în dezbatere publică o variantă a declaraţiei, urmând ca cele mai bune propuneri să fie asumate şi incluse în cadrul proiectului final. Sunt convinsă că aceasta este o veste bună pentru mulţi care aveau un grad mărit de aşteptare în ceea ce priveşte această declaraţie. Am să dau în continuare câteva elemente definitorii ale declaraţiei: aşa cum am promis, contribuabilii depun o singură declaraţie în loc de şapte declaraţii. Plăţile pentru impozitul pe venit, CAS şi CASS, în cursul anului, se fac la venitul estimat pentru anul curent şi nu la venitul realizat în anul precedent. Există un singur termen de plată, respectiv până la data de 31 martie a anului următor, celui în care se realizează venitul, în loc de cinci termene de plată. A fost eliminată obligaţia de a efectua plăţi anticipate, ceea ce conduce la eliminarea dobânzilor şi penalităţilor pentru neplata la aceste termene. Contribuabilul poate alege să efectueze plăţi oricând în cursul anului, care vor conduce la posibilitatea utilizării resurselor financiare în cursul anului în funcţie de necesităţile proprii ale contribuabilului. Se acordă bonificaţie, adică se reduce suma de plată pentru efectuarea plăţilor înainte de termenul limită. Contribuabilii nu vor mai avea, nu se vor deplasa la organul fiscal dacă vor depune declaraţia unică prin spaţiul privat virtual. Încurajăm depunerea declaraţiilor în mediul on-line şi pentru acest lucru se acordă chiar o bonificaţie. Încadrarea ca plătitor de CAS sau CASS se face în funcţie de venitul estimat pentru anul curent, independent de venitul realizat în anul precedent. Calitatea de asigurat se dobândeşte de la data depunerii declaraţiei şi nu de la data efectuării plăţii, ca în prezent. Persoanele cu venituri mici sau fără venituri sunt asigurate în sistemul de sănătate, timp de 12 luni, dacă plătesc CASS la nivelul a şase salarii minime brute - 1900 de lei - față de nivelul a 12 salarii minime, la cât plătesc în prezent. Ministerul Finanţelor Publice va face publică toată documentaţia  necesară care va putea fi dezbătută", a anunțat premierul Viorica Dăncilă în ședința de Guvern din această săptămână.

    Back To Top