Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

Statul va aplica propria marcă pe toate obiectele din metale prețioase, potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptate de Guvern în această săptămână. Actul normativ urmărește să protejeze consumatorii și se înscrie în linia măsurilor luate pentru combaterea evaziunii fiscale.

Noile prevederi se referă la obiectele din metal prețios care vor fi comercializate în România. Toate vor purta marca oficială a statului, aplicată marca oficială a statului de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. "Această marcă oficială a statului va fi aplicată în locul mărcii de garanție proprii a comercianților. Măsura permite atât combaterea evaziunii fiscale, cât și combaterea falsurilor și contrafacerilor obiectelor din metale prețioase. Aplicarea mărcii oficiale a statului determină o creștere a nivelului de încredere și siguranță al consumatorului la achiziționarea acestor obiecte", au precizat reprezentanții Ministerului Economiei.

Prin Ordonanța de Urgență inițiată de ANPC se va asigura o mai bună supraveghere a pieței de metale prețioase din România, prin trei elemente Este vorba despre trasabilitatea obiectelor din metale prețioase (orice bijuterie cumpărată de un cetățean român are o trasabilitate clară), acuratețea informațiilor despre cantitatea și calitatea metalului prețios din bijuterii (clienții vor avea informații certe și credibile despre componența bijuteriilor pe care le vor achiziționa) și evidența cantităților de metal prețios introduse și/sau scoase de pe teritoriul României (prin aplicarea mărcii de stat pe obiectele din metale prețioase se poate realiza o evidență clară a cantităților de metale prețioase care intră sau ies de pe teritoriul statului român, combătându-se în mod eficient evaziunea fiscală).

“Am luat măsuri de protecție sporită a consumatorilor români, care vor putea să achiziționeze în condiții de deplină siguranță obiecte din metale prețioase. Dacă un client al unui comerciant nu vede marca de stat pe bijuteria pe care vrea să cumpere, trebuie să se gândească că are în față fie un fals, fie un produs contrafăcut și atunci nu-l mai achiziționează. Aplicarea mărcii de stat este o măsură simplă și eficientă care ne permite să protejăm consumatorii, să combatem evaziunea fiscală și să știm în orice moment ce cantități de metale prețioase au intrat sau ieșit din România. Măsura va avea un impact important în combaterea evaziunii și în îmbunătățirea fiscalizării comerțului cu obiecte din metale prețioase, iar efectele economice pozitive se vor vedea prin creșterea încasărilor la bugetul de stat”, a declarat Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă.

Actul normativ adoptat de urmează, pe de altă parte, să eliminate taxe pe care agenții economici erau obligați să le plătească, mai precis taxa de autorizare pentru fiecare dintre operațiunile cu metale prețioase și pietre prețioase, taxa de viză anuală pentru fiecare operațiune autorizată, taxa pentru eliberarea unui duplicat al unei autorizații emise de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, care a fost distrusă, pierdută sau furată.

Ordonanța de Urgență prevede o perioadă de tranziție, în care agenții economici vor putea

comercializa produse cu marca de garanție proprie. Aceasta expiră la 30 iunie. De acum înainte, însă, produsele din metale prețioase nou înregistrate în gestiune vor fi marcate cu marca statului.

Foto: libertatea.ro

Back To Top