Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

Românii care au apelat la amânarea plății ratelor, având veniturile afectate de criza COVID-19, intră în Biroul de Credit.

 

Un anunț publicat pe birouldecredit.ro arată că în dreptul acestora va apăra mențiunea "Suspendare la plată", ceea ce nu ar trebui să-i afecteze pe debitori la încercarea de a contracta un nou împrumut.

"Având în vedere prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori, Participanţii la Sistemul Biroului de Credit vor înregistra corespunzător informaţiile referitoare la creditele acordate persoanelor fizice cărora li se accepta, de către creditori, cererea de suspendare a obligaţiilor la plata ratelor scadente.

În acest sens, pentru toate creditele înregistrate la Biroul de Credit şi suspendate la plată, creditorii vor înregistra comentariul «Suspendare la plată».

Ulterior, în perioada de suspendare la plată, creditorii vor transmite la fiecare scadenta informaţia referitoare la faptul că rata şi valoarea plătită sunt zero.

Scorul de credit nu va fi afectat de comentariul «Suspendare la plată», întrucât acesta nu influenţează algoritmul de calcul. Suspendarea la plata este o informaţie care face parte din categoria «Date referitoare la evenimente care apar în perioada de derulare a produsului de tip credit», care poate fi prelucrata în Sistemul Biroului de Credit în baza interesului legitim şi pentru care persoanele vizate au fost informate anterior conform art. 13 şi 14 din Regulamentul General privind Protecţia Datelor.

Înregistrarea suspendării la plata este necesară atât pentru a reflecta în mod corect situaţia creditului, în perioada suspendării la plată, cât şi pentru continuarea desfăşurării unei activităţi de creditare responsabile, în condiţiile protejării, facilitării accesului la creditare şi prevenirii îndatorării excesive a persoanelor vizate, respectării cadrului legal referitor la evaluarea bonităţii şi la reducerea riscului de credit, precum şi prevenirii utilizării sistemului financiar-bancar pentru desfăşurarea unor activităţi contrare legii", scrie birouldecredit.ro.

Biroul de Credit este o societate pe acţiuni care are ca acţionari 20 de bănci. Acesta colectează și prelucrează date privind portofoliul de clienţi – persoane fizice ai participanţilor, dar are în obiectul de activitate și  informaţii/analize oferite participanţilor în scopul evaluării capacității de rambursare, determinării gradului de îndatorare, identificării şi cuantificării riscului de credit, creşterii calităţii creditelor.

Back To Top