inghetata cu oxid de etilena la cora ploiesti
Categorie: Economic

Update click AICI: Cora Ploiești a trimis un punct de vedere către Actualitatea Prahoveană

Producătorul de îngheţată Mars retrage de pe piaţa din România mai multe loturi din îngheţată comercializată sub brandurile Bounty, Snickers şi Twix, comercializată individual sau la cutie cu şase bucăţi, după ce în aceste produse s-a descoperit oxid de etilenă, un ingredient cu potenţial cancerigen. Sâmbătă seara, la supermarketul Cora Ploiești, loturile de produse vizate se aflau la rafturi, la vânzare. Mai mult, reprezentanții Cora s-au gândit să scape de ele mai repede, nu prin retragerea de la rafturi, ci oferindu-le la prețuri reduse. Imaginile ne-au fost oferite de un cumpărător care s-a întors de acasă la magazin cu pachetele de înghețată cumpărate, după ce a vizionat știrile legate de lotul în neregulă și a verificat codul de pe pachetele cu produsele achiziționate care coincideau cu seriile semnalate pe site-ul oficial al ANSVSA.

„Consumul cumulativ poate duce la tulburări cardiace, pulmonare sau de natură cancerigenă”

Anunțul a apărut sâmbătă 17 iulie 2021, prin vocea preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ANSVSA. Acesta a declarat sâmbătă după amiază că în aceste produse cantitatea de oxid de etilenă este foarte mică, însă „consumul cumulativ din acest produs poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare, cancerigene chiar”.

„Mars recheamă din România produsele noastre de îngheţată menţionate mai jos. Acest lucru se datorează prezenţei oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noştri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislaţia UE.  Acest fapt are impact cu privire la Mars precum şi alţi producători. ESTE IMPORTANT că, deşi nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de îngheţată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din îngheţată este minimal şi mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă”, transmite o informare postată pe site-ul ANSVSA. 

Așteptăm reacția instituțiilor statului și punctul de vedere al reprezentanților Cora Ploiești la adresele Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Vom reveni cu detalii.

ingghetata cora oxid etilena 1

 

Back To Top