Cora Ploiesti, inghetata cu oxid de etilena
Categorie: Economic

Cora România ne-a trimis, cu puțin timp în urmă, un punct de vedere în legătură cu articolul publicat ieri 17 iulie 2021 prin care Actualitatea Prahoveană semnala prezența în rafturile magazinului Cora din Ploiești a unui lot de înghețată cu un nivel crescut al oxidului de etilenă. Într-un punct de vedere în care numele ziarului Actualitatea Prahoveană este menționat greșit (Realitatea Prahoveana), reprezentanții Cora menționează că promoția a fost oferită clienților săi într-o perioadă anterioară alertei primite, iar faptul că un client cora a putut cumpăra înghețată din loturile pentru care s-a dispus retragerea s-a datorat ferestrei de timp create între dispunerea retragerii de la raft după primirea alertei și realizarea fizică a acestei măsuri. Totodată, Cora asigură că, în acest moment, toate loturile vizate de retragere au fost eliminate de pe rafturile magazinelor Cora România, urmând a fi distruse. Iată punctul de vedere integral:

Bună ziua, 

În urma articolului publicat de Realitatea Prahoveană în data de 17 Iulie 2021, cora România face următoarele precizări:
cora România a dispus retragerea tuturor loturilor de înghețată pentru care s-a detectat un posibil nivel crescut al oxidului de etilena ca urmare a alertei primite de la producătorul Mars, prin furnizorul Macromex. Dispunerea retragerii de la raft s-a făcut imediat după primirea alertei, iar cora România a informat autoritățile responsabile.
În ceea ce privește informația cu privire la continuarea comercializării în magazinul cora Ploiești a brandurile de înghețată aparținând loturilor pentru care s-a dispus retragerea, negăm ferm existența unei decizii a cora de a oferi reduceri consumatorilor pentru tipurile de înghețată vizate de retragere în vederea lichidării stocului.

Promoția a fost oferită clienților noștri într-o perioadă anterioară alertei primite, iar faptul că un client cora a putut cumpăra înghețată din loturile pentru care s-a dispus retragerea s-a datorat ferestrei de timp create între dispunerea retragerii de la raft după primirea alertei și realizarea fizică a acestei măsuri. În acest moment, toate loturile vizate de retragere au fost eliminate de pe rafturile magazinelor cora România, urmând a fi distruse. În continuare, clienții care au cumpărat înghețată din aceste loturi sunt rugați să o aducă la magazinele cora și vor primi contravaloarea ei înapoi. O precizare importantă, unul dintre brandurile de înghețată cu care ați ilustrat articolul nu are lot incriminat, însă cora a dispus preventiv retragerea tuturor loturilor, chiar dacă acestea nu fac obiectul alertei. Mai mult, cantitatea din respectivul produs care apare în coș nu se regăsește în vânzările înregistrate de cora Ploiești în cursul zilei de ieri.

Menționăm că magazinele cora România au recurs de fiecare dată la retragerea cu celeritate a produselor neconforme în acord cu legislația românească și europeană, în deplină colaborare cu autoritățile responsabile. Siguranța alimentară a consumatorilor noștri este în centrul preocupărilor cora România, iar în acest sens, toate produsele oferite spre vânzare fac obiectul unor verificări minuțioase în ceea ce privește calitatea.

Nota redacției: Actualitatea Prahoveană deține un număr important de imagini cu loturile de produse în cauză, articolul fiind ilustrat cu două imagini cu caracter ilustrativ doar din motive tehnice, editorul neconsiderând necesară publicarea unui set de 15 imagini primite de la cititor. Totuși, le deținem și le putem pune oricând la dispoziție. De asemenea, menționăm că imaginile sunt realizate în după-amiaza zilei de ieri 17 iulie 2021, în magazinul Cora. 

 

Back To Top