Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Alexandru Badea, Coral Impex SRL, dezvaluie mafia licitatiilor DDD din Romania
Categorie: Economic
  • În România, se întâmplă frecvent ca standarde minimale de sănătate publică să fie încălcate. Firme de apartament, fără specialiști, însă cu proptele la factorii decizionali, mimează servicii strategice, care țin de sănătatea publică

  • Alexandru Badea, patronul firmei ploieștene Coral, explică pentru Riseproject.ro cum se încearcă sufocarea companiei pe care o manageriază, în beneficiul unor grupuri de interese mafote. Statul este complice.

  • Dai o declarație pe propria răspundere că ai utilaje și beneficiezi de pile la cel mai înalt nivel, chiar dacă nu ai echipamente necesare să onorezi un contract? Poți câștiga un contract din bani publici. Se întâmplă azi, în România

  • Primăriile dispun plăți preferențiale pentru clienții de partid care umflă constant devize și facturi.

  • Caietele de sarcini iau forma firmelor agreate, criteriile de evaluare sunt evazive și relative.

  • Contestațiile generate de licitații aranjate se mușamalizează, iar Curtea de Conturi și ANAP - Agenția Națională a Achizițiilor Publice intervin arbitrar.

Alexandru Badea (65 ani), veteran în industria DDD, povestește într-un interviu acordat

cum arată o cursă cu obstacole pentru contractele publice de dezinfecție. Badea inventariază o serie de nereguli ale sistemului din perspectiva unui combatant pe frontul achizițiilor publice care își studiază competiția. El este patronul firmei Coral Impex din Ploiești, cea mai mare în domeniu.

”De exemplu, într-un caiet de sarcini, când se pun condiții de eligibilitate, adică condiții minime pe care să le îndeplinească societățile participante la licitație: în lege spune că autoritatea publică poate sa impună condiții tehnice. Acest <<poate>> îl interpretează fiecare. Mai mult, când totuși impune niște condiții de un nivel mai ridicat, autoritatea publică locală se izbește de o rezistență de la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), care este for superior primăriilor. Acolo vin și nivelează. <<Domnule, să lăsăm loc pentru o largă concurență>>. În realitate, aia nu e largă concurență. Permiți să intre pe piață firme neperformante, ori aici e vorba de sănătatea populației.”

RISE a identificat cinci controverse de interes public. VIDEO DOCUMENTAR AICI

 

 

Back To Top