tamponare asigurare RCA
Categorie: Economic

Ce pași trebuie urmați în cazul în care aveți o asigurare de răspundere auto civilă (RCA) la City Insurance, societate căreia ASF i-a retras autorizația de funcționare și care urmează să intre în faliment?

În cazul în care dețineti o poliță de asigurare emisă de City Insurance,  polița dumneavoastră de asigurare rămane în continuare valabilă, producându-și efectele.

Puteți însă denunța în orice moment polița și să încheiați una nouă la un alt asigurator autorizat. Dacă denuntati polița și nu ați avut daune în perioada de valabilitate de până la denunțare, pentru perioada neexpirată aveți dreptul să vă recuperați diferența de primă de la FGA - Fondul de Garantare a Asiguraților.

Atenție! Polița dumneavoastră de asigurare rămâne valabilă, conform prevederilor legale, până cel târziu la 90 de zile după rămânerea definitivă a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului. Asta înseamnă că, în cazul în care valabilitatea poliței înscrisă în documentul de asigurare depășește termenul menționat anterior, nu veți mai fi asigurat.

Precizările de mai sus sunt valabile și pentru situația în care dețineți o poliță de asigurare RCA emisă de City Insurance. Prin urmare, puteti circula pe drumurile publice, iar în cazul unor controale în trafic din partea organelor abilitate, nu veți fi sancționați, polița dumneavoastră RCA fiind valabilă.

De asemenea, în cazul în care sunteți vinovat de producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale și/sau vătămari corporale, terțul păgubit va fi despăgubit în baza acestei polite în limitele stabilite de Legea 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraților, respectiv 450.000 lei și prin înscriere la masa credală în cadrul procedurii de faliment care se va soluționa în primă instanță de Tribunalul București, iar în faza apelului de Curtea de Apel București.

Informații furnizate de Legal MM Business

 

Foto cu caracter ilustrativ

Back To Top