pulsoximetru ofertă emag
Categorie: Economic

Un pulsoximetru se fixează pe deget pentru a măsura ritmul cardiac și nivelul de oxigen din celulele roșii din sânge. Există o dezbatere între medici, cu privire la cine are cu adevărat nevoie de unul pentru a verifica un potențial simptom al COVID-19.

Este corect să spunem că noua pandemie de coronavirus a schimbat modul în care oamenii fac cumpărături și, de asemenea, articolele pe care le cumpără. A existat un deficit al anumitor lucruri, la care ne-am putut aștepta, într-o anumită măsură: hârtie igienică, șervețele dezinfectante și termometre. Totuși, există și alte articole - mai surprinzătoare - cum ar fi covorașe de yoga, drojdie și, mai recent, pulsioximetre.

Ce este, mai exact, un pulsioximetru?

Un pulsoximetru este un dispozitiv electronic care se fixează pe degetul unui pacient pentru a măsura frecvența cardiacă și saturația de oxigen din celulele roșii din sânge - dispozitivul este util în evaluarea pacienților cu boli pulmonare. Există și un model de pulsoximetru brățară, care poate fi găsit online. Pulsoximetrele au început să zboare de pe rafturile magazinelor (și online) când oamenii au aflat că nivelurile scăzute de saturație în oxigen pot fi un semn al infecției cu COVID-19.

Logica este că respirația greoaie, un simptom al bolii, poate să nu fie ușor – sau chiar posibil – de depistat pentru o persoană obișnuită. În plus, medicii raportează că unii pacienți cu COVID-19 dezvoltă brusc o afecțiune numită „hipoxie tăcută”, în care oamenii arată și se simt confortabil – și nu observă dificultăți de respirație – dar nivelurile lor de oxigen sunt periculos de scăzute. Se întâmplă pacienților atât în spital, cât și acasă, dar este o problemă deosebită în acest caz, deoarece simptomul poate indica o pneumonie severă legată de COVID-19, care necesită un ventilator. De aceea, unii oameni ar putea dori sau trebuie să-și monitorizeze nivelul de saturație în oxigen acasă.

Pulsoximetru comenzi online de pe Emag.

Ar trebui să cumpărați un pulsoximetru?

Există o dezbatere în rândul medicilor legată de faptul dacă oamenii au nevoie sau nu de un pulsoximetru acasă. „În vremuri normale, cu excepția cazului în care un pacient are o boală pulmonară, nu este nevoie să folosească un pulsoximetru”, spune Denyse Lutchmansingh, MD, pneumolog Yale Medicine. Dar acestea nu sunt vremuri normale. Asociația Americană a Plămânilor sfătuiește oamenii să nu cumpere pulsoximetre în mod inutil și le recomandă acestora să se concentreze asupra altor simptome ale COVID-19.

Cu toate acestea, într-un articol de opinie recent al New York Times, un medic de urgență din New Hampshire a spus că, dacă resursele ar fi direcționate către detectarea mai devreme a hipoxiei silențioase, medicii ar putea face mai mult pentru a-i ține pe acești pacienți fără ventilație.

Există factori suplimentari de luat în considerare, spune dr. Lutchmansingh. Unul este că cunoștințele despre virus se schimbă rapid, ceea ce înseamnă că sfaturile se pot schimba, așa cum s-a întâmplat atunci când Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și-au schimbat recomandarea privind măștile faciale în aprilie cu una care îndeamnă oamenii să înceapă să poarte măști în public. „Lucrăm foarte repede cu date preexistente limitate. Extrapolăm multe pe baza infecțiilor anterioare cu coronavirus, cum ar fi sindromul respirator acut sever [SARS] și sindromul respirator din Orientul Mijlociu [MERS]”, spune ea.

În acest moment, dr. Lutchmansingh spune că beneficiile monitorizării pulsoximetriei sunt cel mai clare în rândul pacienților care au simptome COVID-19, cum ar fi tuse, febră și dificultăți de respirație. „Dacă sunteți simptomatic, este un moment rezonabil pentru a vă verifica oxigenul. Este ceva ce am încercat să facem din punct de vedere ambulatoriu”, spune ea. „Avem pacienți cu COVID-19 pe care îi monitorizăm acasă și unul dintre factorii decisivi pentru aducerea lor în spital este nivelul lor de oxigen.”

Dar pentru persoanele care sunt tinere și sănătoase - și nu au simptome de COVID-19 - ea a pus la îndoială necesitatea de a cumpăra un pulsoximetru.

Dacă aveți un pulsoximetru și vă verificați nivelul de oxigen, este important să știți că un nivel între 95 și 97% este considerat normal de Asociația Americană a Plămânilor; orice sub acest nivel ar fi un motiv pentru a suna un medic, iar orice sub 90% ar fi un motiv pentru a merge la camera de urgență.

Back To Top