jysk Ploiești Black Friday
Categorie: Economic

Magazinul Jysk Ploiești a fost unul dintre obiectivele verificate, vineri, de Comandamentul Black Friday organizat la nivelul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

În informarea privind verificările derulate ieri, ANPC menționează că printre operatorii economici la care au fost descoperite nereguli se numără și magazinul  cu vânzare directă Jysk Ploiești.

VEZI ȘI: Black Friday: Orange, Mobexpert, Jysk și BRD, pe lista operatorilor economici la care ANPC a găsit nereguli

Printre cele mai importante nereguli întâlnite în timpul controalelor de vineri ale Comandamentului Black Friday se numără, potrivit ANPC, practicarea de “vânzări cu preț redus, în condițiile în care prețul de referință afișat pe site nu era cel mai mic preț practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al prețului redus creându-se premisa existenței unui avantaj specific prețului, consumatorii fiind determinați să ia o decizie de tranzacționare pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut realitatea”.

VEZI ȘI: Lista celor 11 site-uri amendate de ANPC din cauza “promoțiilor” de Black Friday

Volumul amenzilor contravenționale aplicate celor opt operatori verificați vineri, printre care și www.jysk.ro alături de magazinul Jysk Ploiești, s-a ridicat la 260.000 lei, la care s-au adăugat și decizii de încetare a practicii comerciale incorecte.

Comandament Special Black Friday, la ANPC

La inițiativa Președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Claudiu Dolot, a fost înființat Comandamentul Special Black Friday, care are drept scop supravegherea permanentă, 24 din 24 de ore a ofertelor cu promoții, din această perioadă, indiferent de domeniu de activitate.

”Am decis înființarea acestui comandament după ce am văzut rezultatele controalelor de zilele trecute, la cei care au «furat startul» campaniei de reduceri. Așa cum am spus de fiecare dată, manifestăm TOLERANȚĂ ZERO față de orice abatere de le legislația în domeniu. Parte a campaniei «Protecția Consumatorilor nu se negociază!», ne dorim ca acest comandament să împiedice transformarea lui Black Friday în Ziua Păcălellilor”, a declarat Claudiu Dolot.

 ANPC atrage atenția că vânzările cu preț redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, vânzări promoționale) trebuie să respecte o serie de reguli de fixare și publicitate a prețurilor.  “Orice comerciant care anunță o reducere de preț trebuie să o raporteze la prețul de referință practicat în același spațiu de vânzare pentru produse identice. Prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referință. Prețul de referință reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus”, au informat comisarii de la Protecția Consumatorilor.

 ANPC a pus la dispoziția consumatorilor din toată țara o adresă de e-mail dedicată, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., la care pt fi semnalate nereguli și pot fi trimise mesaje, fotografii sau orice documente pot veni în sprijinul comisarilor, pentru sancționarea practicilor incorecte.

Sursa foto: Google Maps

Back To Top