oferte trening emag
Categorie: Economic

Lumea, așa cum o știm astăzi, s-a transformat într-un mare birou la distanță, luând echilibrul tradițional dintre viața profesională și cea privată și întorcându-l pe dos. Dar fenomenul „work-from-home” nu este chiar atât de rău. Naveta zilnică a fost redusă la cei câțiva pași necesari pentru a ajunge din pat la laptop (presupunând că există pași), cafeaua este (sperăm) pe placul tău. Cel mai bun dintre toate, codul vestimentar este uimitor.

Aruncă o privire către toți cei pe care îi urmărești pe rețelele de socializare: toți poartă treninguri. Chiar și acei tipi cu un lustru executiv în acea videoconferință poartă de fapt un look „business în partea de sus, confort în partea de jos” - o cămașă și o jachetă, dar o pereche de pantaloni de treninguri în picioare, pentru confortul lor.

În general, multe treninguri au avut parte de o reputație proastă. Sunt fără formă. Sunt largi. Sunt ridiculizați de cunoscătorii de modă.

„Mă felicitam pentru că purtam blugi în timp ce lucram de acasă”, spune Valerie Steele, director al Muzeului de la Fashion Institute of Technology. „Îmi spuneam: Măcar nu port pantaloni de trening. Dar astăzi, am cedat și m-am schimbat într-o pereche când m-am întors de la magazinul alimentar. Intră pe internet și apar poze cu vedete de la Hollywood, iar toate poartă pantaloni de trening. Este hilar. Karl Lagerfeld a spus: „Pantalonii de trening sunt un semn de înfrângere. Ai pierdut controlul asupra vieții tale, așa că ți-ai cumpărat niște pantaloni de trening”.

În anii '90, Jerry Seinfeld a reluat lamentația lui Lagerfeld, sfătuindu-l pe prietenul său George Costanza: „Știi care este mesajul pe care îl trimiți lumii cu acești pantaloni de trening? Îi spui lumii: Mă dau bătut. Nu pot concura în societatea normală. Sunt nefericit, așa că aș putea cel puțin să mă simt confortabil”. Jerry, nu suntem de acord. Multe treninguri din ziua de astăzi sunt destul de uimitoare, se asortează perfect cu o pereche de New Balance și au un pedigree excelent.

La fel ca atâtea lucruri minunate - Statuia Libertății, șampania, Marion Cotillard - francezii ne-au dat pantalonii de trening. Designul îi este atribuit lui Emile Camuset, fondatorul brandului de îmbrăcăminte, încălțăminte și echipament sportiv Le Coq Sportif. Pantalonii săi simpli, tricotați din jerseu gri, au fost creați pentru atleți în anii 1920. Aceștia mențineau mușchii încălziți și confortabili și ofereau elasticitate pentru a facilita mișcarea. La sfârșitul anilor 1930, francezii au supranumit treningul „uniforma de duminică”.

În 1926, Russell Athletic a venit cu ideea de a înlocui jerseul de lână care producea mâncărimi și care era folosit pentru majoritatea tipurilor de treninguri cu bumbac moale și confortabil. Aproximativ un deceniu mai târziu, Champion a creat bluza de trening Reverse Weave, întorcând granulația țesăturii la 90 de grade, eliminând astfel contracția verticală. În 1952, marca a introdus pantalonii de trening Reverse Weave.

În întreaga Americă postbelică, sportivii de la echipele sportive din Ivy League până la sălile de box din colțul străzii purtau treninguri pentru încălzire și antrenamente; dar pantalonii nu se bucurau de respectul de care se bucurau bluzele de trening. „Hanoracele erau o parte importantă a stilului Ivy League, deoarece, la fel ca tricourile, aveau numele colegiului sau al universității pe ele. Bărbații din facultate puteau purta tricoul lor Yale în loc de un pulover cu kaki sau blugi", spune Steele. „Dar, în acel moment, nu purtau echipament sportiv complet atunci când nu erau în sala de sport." La urma urmei, anii 1950 - deși nu erau chiar victorieni - încă aveau standarde înalte în ceea ce privește îmbrăcămintea, în special pentru muncă.

„Abia în anii '60 sau '70 confortul a avut într-adevăr prioritate față de problemele de respectabilitate și de adecvare în ceea ce privește ceea ce purtai. Pe atunci chiar trebuia să ne îmbrăcăm pentru alți oameni, nu doar pentru confortul și plăcerea noastră", spune Steele. „Purtarea de treninguri a devenit acceptabilă în parte datorită prestigiului incredibil de care se bucurau sportivii la sfârșitul secolului XX. Erau hipermasculini, așa că, pe măsură ce regulile privind vestimentația au început să se destrame - ceea ce s-a întâmplat rapid la începutul anilor '70 - oamenii și-au spus: „Mă voi îmbrăca ca și cum aș fi atlet, chiar dacă singurul meu exercițiu este să alerg până la frigider”.

Astăzi, bărbații pot alege dintr-o gamă de treninguri moderne, de la cele care oferă întindere, absorbție și răcire până la joggerii cu un aspect mai rafinat.

Modelele retro amintesc de cele din anii 1920. Odată ce ați ales perechea perfectă, pantalonii de trening sunt la fel de ușor de asortat pe cât sunt de purtați. Poartă-i cu un tricou alb clasic și un Oxford cu nasturi pentru un look Ivy League. Îmbracă un polo neutru închis cu un cardigan cu fermoar, pentru o abordare mai sofisticată. Pune-ți o jachetă colorată cu dungi cu un tricou solid pentru o seară în oraș - chiar dacă acea seară este una virtuală petrecută cu amicii pe FaceTime.

Back To Top