control opc piața cocoș
Categorie: Economic
  • Comisarii de la Protecția Consumatorilor au efectuat un nou control în Piața Cocoș.
  • Verificările au scos la iveală nereguli în cazul mai multor firme care își desfășoară activitatea aici.

Controlul a avut loc la finalul săptămânii trecute și a vizat, potrivit unui comunicat, “patru operatori economici: SC SUPERMARKET LA COCOS SRL, SC ZIAN COMFRUCT SRL, ÎI DITU N GHEORGIANA, SC VALCOM 50 SRL. Ca urmare a deficiențelor constatate au fost aplicate trei amenzi contravenționale în valoare totală de 60.000 de lei şi trei avertismente. Totodată, s-au dispus  măsurile de oprire temporară de la comercializare a unor produse  în valoare totală de  3660  delei, precum şi  de oprire definitivă de la comercializare şi retragere din circuitul consumului uman a unor produse  în valoare totală de 178 lei.

S-a dispus oprirea temporară până la remedierea deficiențelor a utilizării unor spații şi agregate frigorifice, care erau neigienizate corespunzător, cu depuneri de mizerie şi resturi alimentare”. 

Comisarii au menționat că au găsit, printre altele, lăzi şi vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, depuneri de mizeri, scurgeri de lichide şi resturi alimentare, la raioanele de brânzeturi şi produse carne; brânză de vaci cu termen de valabilitate expirat; produse de patiserie, fără etichetă; legume și fructe comercializate deși erau depreciate, mucegăite și deshidratate; neconcordanțe ale informațiilor privind țara de origine, la legume și fructe, între eticheta de raft şi cea de pe ambalaj.

VEZI ȘI: ANPC a închis temporar Piața La Cocoș din Ploiești: “O situație gravă”

Foto: ANPC

Back To Top