Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

salariul minim
Categorie: Economic
  • Angajatorii din agricultură și din industria alimentară vor plăti, între iunie 2022 și decembrie 2028, un salariu minim brut diferențiat de 3.000 lei, dar vor datora taxe salariale reduse, conform unei legi apărute vineri în Monitorul Oficial.
  • Deși vor fi scutiți de plata contribuției la sănătate, salariații vor fi asigurați în sistemul sanitar autohton.

O lege publicată vineri în Monitorul Oficial prevede facilități pentru angajatorii din agricultură și industrie alimentară, la aplicarea majorării pentru salariul minim brut în domeniile respective. Măsurile sunt valabile pentru cei care activează folosind următoarele coduri CAEN:

cod CAEN 01: agricultură, vânătoare și servicii anexe:

011 cultivarea plantelor nepermanente;

012 cultivarea plantelor din culturi permanente;

013 cultivarea plantelor pentru înmulțire;

014 creșterea animalelor;

015 activități în ferme mixte (cultura vegetală combinată cu creșterea animalelor);

016 activităţi auxiliare agriculturii şi activităţi după recoltare;

cod CAEN 10: industria alimentară.

VEZI ȘI: Guvernul a aprobat ordonanța prin care salariul minim brut poate fi majorat voluntar cu 200 de lei

Condiții pentru aplicarea facilităților: 

-  angajatorii vor trebui să realizeze o cifră de afaceri din acele activități de cel puțin 80% din cifra de afaceri totală (în lege sunt și reguli detaliate privind îndeplinirea acestei condiții în funcție de unele situații mai speciale).

- facilitățile se vor aplica la veniturile brute lunare între 3.000 și 30.000 de lei, dacă salariații au normă întreagă de muncă (adică opt ore pe zi și 40 de ore pe săptămână)

Clarificări privind asigurările salariaților:

> Salariații vor fi scutiți de partea din contribuția la pensii care se duce acum la pensia privată obligatorie, însă aceștia vor putea opta pentru continuarea plății la pensia privată printr-o cerere depusă la angajator.

> Deși vor fi scutiți de plata contribuției la sănătate, salariații vor fi asigurați în sistemul sanitar autohton, inclusiv pentru concedii medicale și riscuri profesionale.

Material realizat cu sprijinul Legal MM Business

Back To Top