Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

guvernul romaniei sedinta
Categorie: Economic
  • Guvernul a adoptat, printr-o ordonanță de urgență, măsuri anti-speculă.
  • Actul normativ stabilește categorii de produse în cazul cărora autoritățile pot interveni, în anumite situații, pentru a preveni creșterea nejustificată a prețurilor și apariția unor dezechilibre pe piață.

Guvernul urmărește, prin ordonanța de urgență adoptată, să asigure “un nivel ridicat de protecție a consumatorilor – cetățeni și operatori economici deopotrivă - împotriva unor majorări nejustificate de prețuri și împotriva unor dezechilibre create pe piață artificial între cerere și ofertă cu scopul majorării prețurilor sau revânzării unor produse la prețuri speculative”. În acest sens, actul normativ cataloghează, drept “acțiuni speculative”, practicarea unor prețuri nejustificat de mari; limitarea, în mod nejustificat, a producției sau a vânzărilor; acumularea de mărfuri de pe piața externă sau internă în scopul creării unui deficit pe piața românească și revânzării lor ulterioare la un preț crescut în mod nejustificat.

OUG se referă la “protejarea directă sau indirectă a consumatorilor în perioadele de stare de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și stare de război, stare de asediu și stare de urgență, stare de alertă sau alte situații de criză stabilite explicite prin acte normative emise de Parlamentul sau Guvernul României” și stabilește produsele, categoriile de produse sau serviciile esențiale considerate în situații de risc speculativ. 

Măsurile vor fi adoptate, temporar, pentru șase luni, cu psoibilitate de prelungire a perioadei.

VEZI ȘI: Un nou protest la benzinării, vineri seară, în Ploiești

Într-un comunicat de presă transmis după adoptarea actului normativ, Executivul menționează că “proiectul de ordonanță a parcurs etapele necesare de dezbateri și consultări cu reprezentanți ai mediului de afaceri, astfel încât mecanismul prin care statul va putea interveni, în situații excepționale, pentru categoriile de produse sau serviciile esențiale considerate în situații de risc speculativ să funcționeze în condiții reglementate clar, care să nu intre în conflict cu principiile pieței libere”.

Proiectul OUG adoptate ieri de Guvern poate fi consultat AICI.

Back To Top