concediu Codul Muncii
Categorie: Economic
  • Două directive care trebuie transpuse urgent în legislația românească asigură salariaților din țara noastră mai multe zile de concediu pe an.
  • Prevederile se referă la zile libere pe care angajatorul va fi obligat să le acorde în anumite situații.
  • Unele dintre aceste libere vor trebui recuperate, altele nu.

Un proiecte de lege privind zilele în plus de concediu de care vor beneficia românii este deja despus la Senat. Vineri, acesta a primit aviz favorabil din partea Consiliul Legislativ.

Principalele schimbări privind acordarea de zile de concediu

> Se va introduce concediul de îngrijitor, diferit de cel introdus recent în legislație pentru îngrijirea bolnavilor de cancer. Acesta va fi de cel mult cinci zile lucrătoare pe an, nu va afecta perioada de concediu de odihnă și va fi acordat atunci când salariatul trebuie să îngrijească o rudă (fiul, fiica, mama, tatăl sau soțul/soția) sau o persoană grav bolnavă cu care stă în aceeași locuință. Angajatorii care vor ignora aceste prevederi riscă amenzi de până la 8.000 de lei;

VEZI ȘI: Noi reglementări privind concediul și indemnizația pentru îngrijirea persoanelor cu afecțiuni oncologice

> Introducerea posibilității salariaților de a absenta, pentru cel mult zece zile lucrătoare pe an, în caz de urgențe familiale (boli sau accidente), cu informarea în prealabil a angajatorului și cu recuperarea integrală a perioadei, prin acord comun;

> Concediul paternal, acordat la nașterea copilului, va fi de 10 zile, față de cinci zile în prezent.

Concediul paternal, concediul de îngrijitor și absențele pentru urgențe familiale vor fi considerate perioade de activitate prestată și nu vor afecta concediul de odihnă.

De asemenea, drepturile dobândite înainte de intrarea în concediile de creștere a copilului, de îngrijire a copilului bolnav, de acomodare pentru adopția copilului, paternal, de formare profesională și de îngrijitor vor trebui menținute pe toată durata concediului și când salariatul absentează, maximum zece zile lucrătoare pe an, pentru urgențe familiale.

 

Back To Top