bani partide politice
Categorie: Economic

 

• Autoritatea Electorală Permanentă a virat, în perioada ianuarie-iunie 2022, în conturile formaţiunilor politice, sume în valoare de 124.890.327,26 lei, reprezentând subvenţii de la bugetul de stat.
• În această perioadă, au fost efectuate cheltuieli în procent de 60,42% din totalul sumelor încasate.


„Urmare a monitorizării de către Departamentul de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale, a informaţiilor referitoare la cheltuielile efectuate de către formaţiunile politice din subvenţiile de la bugetul de stat, conform informaţiilor deţinute precum şi a celor transmise de partidele politice, în perioada ianuarie-iunie a anului 2022 au fost efectuate cheltuieli în procent de 60,42% din totalul sumelor încasate. Menţionăm că în perioada ianuarie-iunie a anului 2022 au fost vărsate în conturile formaţiunilor politice sume în valoare de 124.890.327,26 lei, reprezentând subvenţii de la bugetul de stat”, informează Autoritatea Electorală Permanentă, potrivit Mediafax.

Partidul Social Democrat a cheltuit cei mai mulţi bani, 73,85%, pentru presă şi propagandă, iar Partidul Naţional Liberal 73,80%.

Partidul Mişcarea Populară a înregistrat cheltuieli pentru presă şi propagandă în procent de 25,15% din totalul cheltuielilor efectuate.

În cazul Partidului Pro România, cheltuielile cu personalul şi cheltuielile cu onorariile avocaţilor, executorilor şi experţilor au reprezentat 44,01% fiecare.

În cazul Uniunii Salvaţi România, cheltuielile cu personalul au reprezentat 34,19% din totalul cheltuielilor efectuate.

Sursa: Mediafax

CITEȘTE ȘI: Iulian Dumitrescu, președinte CJ Prahova: „ Mi se pare total inacceptabil să se întrerupă furnizarea de apă caldă”. Marți se va cere rezilierea contractului

Back To Top