anaf
Categorie: Economic

 

• La jumătatea anului, 33.442 de contribuabili aveau datorii de peste 81,8 miliarde lei la bugetul de stat.
• Datele ANAF precizează că este vorba despre obligații fiscale restante și neachitate până la 31 iulie 2022.

Potrivit ANAF, lista contribuabililor mari cuprinde un număr de 93 de persoane cu obligații fiscale restante în sumă de 5,426 miliarde lei, 1.644 de contribuabili mijlocii cu obligații fiscale restante în sumă de 12,01 miliarde lei și 31.705 de contribuabili mici cu obligații fiscale restante în cuantum de 64.4 miliarde lei.
„Totodată, menționăm că baza de date care găzduiește sistemul de administrare a creanțelor fiscale de la nivelul Administrației Sector 4 a Finanțelor Publice a întâmpinat probleme tehnice, motiv pentru care publicarea pe portalul www.anaf.ro a listei contribuabililor cu obligații fiscale restante la 30 iunie 2022 și neachitate la data de 31 iulie 2022, administrați de organul fiscal menționat, se va realiza la o dată ulterioară”, spune ANAF.

CITEȘTE ȘI: Hyperion, cel mai înalt copac din lume, interzis turiștilor

Administrația Fiscală a reactualizat și lista persoanelor juridice cu datorii. Orice persoană fizică sau juridică poate verifica online dacă are datorii sau restanțe la bugetul de stat.
Nu fac obiectul publicării obligațiile fiscale restante al căror cuantum total este sub următoarele plafoane:
a) 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;
b) 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;
c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistreaza obligații fiscale restante și din desfășurarea de activități economice în mod independent sau exercită profesii libere.
ANAF efectuează modificări „în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligatiilor fiscale datorate, organul fiscal central operează, din oficiu, modificările pentru fiecare debitor care și-a achitat aceste obligații, în sensul eliminării din liste”, este precizat în legislație.
Sursa: economie.hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: Peste 650.000 de prahoveni au completat formulare, la recensământ. Rata de participare, sub media națională

Back To Top