Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

cașcaval
Categorie: Economic

 

• Scumpirea laptelui va aduce creşteri tot mai mari de prețuri pentru brânzeturi.
• Potrivit estimărilor, caşcavalul poate deveni un lux pentru români, ajungând și la 100 lei/kg.

 

Scumpirea laptelui va aduce creşteri de preţuri pentru toate lactatele şi brânzeturile, mai ales că procesarea implică şi un consum de energie, care a devenit tot mai scumpă în 2022.

Preţul unui kilogram de caşcaval sau brânză maturată, făcute 100% din lapte de vacă, va ajunge în retail la 100 lei/kg până la finalul acestui an, ca urmare a scumpirii materiei prime - laptele crud - şi a costurilor mai mari cu producţia pe care le au procesatorii, dar şi a adaosurilor ridicate practicate de retaileri, consideră Dorin Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL).

CITEȘTE ȘI: După închiderea gazului rusesc, euro s-a prăbușit la minimul ultimilor 20 de ani

„Caşcavalul va ajunge la 100 lei/kg. Cel mai ieftin caşcaval în retail este 47 lei/kg şi cel mai scump este aproximativ 67 lei/kg“, afirmă Dorin Cojocaru.

De asemenea, Marius Chiorean, property manager al unui brand din judeţul Alba, spune că este necesară o canitate de 10 litri de lapte pentru a face un kilogram de caşcaval şi preţul minim pentru acesta este 35 de lei.

Dacă un producător îl vinde cu mai puţin de 35 lei/kg este voluntariat, nu business, pentru că nu face profit.

Mai multe pe ziarulfinanciar.ro

CITEȘTE ȘI: Agenția Europeană a Medicamentelor aprobă vaccinurile pentru Omicron

Back To Top