Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

produse IA
Categorie: Economic

 

• Noi propuneri ale Uniunii Europene vizează despăgubirea echitabilă mai ușoară atunci când roboții, dronele sau sisteme de Inteligență Artificială cauzează daune.
• Prevederile se referă și la situațiile în care producătorii nu reușesc să remedieze vulnerabilitățile în materie de securitate cibernetică.
• Noile propuneri au fost adoptate miercuri de Comisia Europeană.

Motivul invocat de oficialii UE este acela că noile tehnologii, cum ar fi dronele sau serviciile de livrare operate de IA, pot funcționa numai atunci când consumatorii se simt în siguranță și protejați. „Astăzi, propunem norme moderne privind răspunderea, care vor îndeplini această necesitate. Adaptăm cadrul nostru juridic la realitățile transformării digitale”, a declarat miercuri Didier Reynders, comisarul UE pe Justiție, relatează hotnews.ro.

În primul rând, Comisia propune modernizarea normelor existente privind răspunderea obiectivă a producătorilor pentru produsele cu defecte (de la tehnologia inteligentă la produsele farmaceutice). 

CITEȘTE ȘI: Ministrul Mediului: „Pădurile noastre trebuie să asigure resursa de lemn pentru industrie şi pentru cetăţeni”

Actuala Directivă pentru răspunderea pentru produse („DRP”), în baza căreia europenii pot solicita despăgubiri atunci când suferă prejudicii cauzate de produsele cu defecte, datează din 1985 și nu mai acoperă categorii de produse noi, cum ar fi cele bazate pe inteligența artificială (IA).
Normele actuale nu includ referiri la modul în care se poate stabili cine ar fi răspunzător pentru actualizările de software defectuoase, pentru algoritmii de învățare automată cu defecte sau pentru serviciile digitale cu defecte care sunt esențiale pentru funcționarea unui produs. De asemenea, nu precizează nici cine este răspunzător atunci când o întreprindere modifică substanțial un produs care se află deja pe piață sau când un produs a fost importat direct din afara Uniunii de către un consumator, ceea ce blochează victimelor posibilitatea de a fi compensate pentru un număr tot mai mare de produse.

Potrivit Comisiei Europene, noile norme se vor aplica tuturor produselor, de la scaune de grădină la medicamente împotriva cancerului, de la produse agricole la mașini avansate, dar și în cazul actualizărilor de software, mai relatează sursa citată
„La fel ca alte produse, software-ul și sistemele de IA cu defecte ar putea, de asemenea, cauza vătămări, de exemplu dacă sunt integrate într-un robot de curățare sau dacă sunt introduse pe piață ca produs digital de sine stătător, cum ar fi o aplicație medicală pentru un telefon inteligent. Noua DRP precizează în mod explicit că persoanele vătămate pot solicita despăgubiri în cazul în care software-ul sau sistemele de IA cauzează daune.”, explică Executivul European.

Propunerea Comisiei Europene va trebui să fie adoptată de Parlamentul European și de Consiliul European.
Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: Secretarul general al NATO: Scurgerile de la conductele de gaze ce trec pe sub Marea Baltică sunt rezultatul unor acte de „sabotaj”

Back To Top