Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

auto
Categorie: Economic

 

• Industria auto a fost afectată direct de criza globală a semiconductorilor, ceea ce a dus la un deficit de aproximativ 18 milioane de vehicule în întreaga lume.
• Pierderile pentru companiile din domeniu au ajuns la 100 de miliarde de euro, se arată într-o analiză realizată de Allianz Trade.

Industria automobilelor a fost prima impactată de criza mondială a semiconductorilor. „Pentru a face faţă crizei provocate de pandemie, producătorii şi furnizorii au reacţionat prin reduceri drastice ale stocurilor şi comenzilor de semiconductori (...) Deşi au trecut aproape doi ani de la primele semne ale scăderii stocului de semiconductori, producţia de maşini rămâne de departe sub nivelul din 2019, înregistrând un deficit cumulat de producţie de peste 18 milioane de vehicule la nivel mondial”, se menţionează în analiza Allianz Trade, preluată de Agerpres.

Situaţia a fost mai grea în Europa comparative cu America de Nord sau China, producţia de vehicule scăzând la aproximativ 13 milioane de vehicule în 2021. „După ce a dat semne de îmbunătăţire la finalul anului 2021 şi în primul trimestru al anului 2022, recuperarea producţiei a fost din nou afectată de tensiunile suplimentare cauzate de blocarea lanţurilor de aprovizionare din Shanghai, precum şi de invazia Rusiei în Ucraina. Penuria cipurilor a provocat pierderi de aproape 100 de miliarde euro, în 2021 şi 2022”, se mai precizează în analiză.

CITEȘTE ȘI: PRAHOVA: 690 de milioane de euro din fonduri europene pentru cel mai mare proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din țară

Specialiștii estimează că producţia europeană va scădea cu încă 1% în 2022, pierzându-se în total 98 de miliarde euro.

În România, situaţia pieţei auto pare decuplată de tendinţele globale, producţia de autoturisme înregistrând o creştere de peste 15%, vânzările de autoturisme noi fiind în creştere cu 5% în primele opt luni ale anului 2022 faţă de aceeaşi perioadă din 2021”, notează sursa citată.
Mai multe pe: digi24.ro

CITEȘTE ȘI: Cabana Caraiman a fost cumpărată de violonistul Alexandru Tomescu. „Un loc pentru montaniarzi, dar şi pentru muzicieni şi artişti”

Back To Top