Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

5G
Categorie: Economic

 

• Autoritatea de reglementare în Comunicații (ANCOM) a anunțat că trei operatori au fost interesați de tehnologia 5G.
• Până la data limită, 27 octombrie, Orange, Vodafone și RCS&RD și-au depus candidaturile în procedura de selecție competitivă pentru alocarea de noi frecvențe radio ce vor fi folosite pentru această tehnică.
• Cei trei mari operatori sunt și cei care au criticat schimbările legislative în Energie, privind scoaterea companiilor de telecomunicații din schema de compensare.

Al patrulea mare jucător local, Telekom Mobile (controlat de grecii de la OTE după vânzarea operațiunilor fixe către Orange) nu s-a arătat interesat și nici alți operatori din afara țării nu au depus candidaturi.

„Până joi, 27 octombrie 2022, data limită de depunere, ANCOM a primit trei candidaturi de participare din partea Orange România, RCS&RDS și Vodafone România în cadrul procedurii de selecție competitivă organizată pentru alocarea celor 555 MHz în benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz și 3400-3800 MHz.”, se arată în comunicatul autorității.

Până pe 4 noiembrie, operatorii care vor participa la licitația lansată de Autoritate în data de 19 septembrie 2022 vor fi selectați în funcție de mai multe condiții. Ei nu trebuie să aibă datorii la bugetul de stat, să demonstreze o cifră de afaceri pe ultimul an de minimum 10 milioane euro (echivalentul în lei) sau un capital social subscris și vărsat de minimum 1 milion de euro (echivalentul în lei), să arate că nu sunt în stare de insolvenţă ori lichidare, sau activităţile sale comerciale nu sunt suspendate. Dosarul de candidatură trebuie să conțină și oferta inițială care indică numărul de blocuri pe care candidatul doreşte să le achiziţioneze în fiecare dintre categoriile de spectru disponibile.

CITEȘTE ȘI: UE a decis. 2035: zero motoare cu combustie internă

Guvernul a adoptat luna trecută prețurile de pornire și condițiile de plată ale taxelor de licență în așa numita licitație 5G, care ar urma să fie organizată în acest an, procedură din care statul speră să obțină aproape 700 milioane de euro, titreză hotnews.ro.
Licențele privind dreptul de utilizare a frecvenţelor radio disponibile în benzile 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz şi 3400-3800 MHz vor fi acordate pe 25 de ani, nu pe 20 de ani cum s-a propus inițial, iar tariful anual de utilizare a spectrului radio va fi redus cu 30%, concesii făcute operatorilor în perioada de consultare publică.

Operatorii câștigători vor acoperi cu servicii de bandă largă minim 70% din populația țării, majoritatea zonelor urbane, autostrăzile, aeroporturile internaționale și căile ferate modernizate, precum și un număr de 480 de localități identificate ca neacoperite sau slab acoperite cu servicii de comunicații mobile. Noile celule 5G vor putea transfera nu doar mai multe date, mai rapid, dar vor și comunica instantaneu. Internetul va funcționa în timp real și tehnologia 5G va permite apariția unor noi clase de electronice care pot schimba date și informații atât de rapid încât vor putea lua decizii aproape instantanee. Totuși, 5G va dura ani și ani pentru a se răspândi semnificativ, dincolo de hotspoturile în zonele urbane.

Luna trecută, Orange, Vodafone și Telekom Mobile au atenționat public că modificările din domeniul energiei aduse de Guvern prin Ordonanța de Urgență nr. 119/2022 produc un efect major destabilizator asupra serviciilor de telecomunicații și afectează grav planurile investiționale în domeniu. Guvernul a decis să nu mai compenseze consumul tuturor consumatorilor non-casnici, companiile de telecomunicații fiind scoase din schema de compensare, mai relatează sursa citată.

Operatorii de telecomunicații au atenționat public că operarea rețelelor, considerate ca având importanță strategică, în mod deosebit în contextul geo-politic actual, presupune un consum permanent și semnificativ de electricitate.

Mai mult pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: Urmările aplicării retroactive a prescripţiei faptelor: prejudicii de miliarde de euro și mii de inculpaţi liberi

 

Back To Top