Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

bani creșteri majorări salariale angajatori
Categorie: Economic

 

• Potrivit unui sondaj eJobs: șase din zece angajatori au bugetat majorări salariale pentru 2023, mai puțini decât anul trecut.
• Majoritatea angajatorilor nu a actualizat salariile cu inflația, însă a preferat să aloce măriri salariale la nivelul întregii companii, știind că acesta, este până la urmă, principalul criteriu care îi determină pe candidați să își schimbe jobul.

Potrivit celui mai recent sondaj derulat de platforma de recrutare online eJobs România, 6 din 10 companii spun că au bugetat măriri salariale pentru acest an, asta în condițiile în care, anul trecut, 73,7% au adoptat această măsură.

„2022 a fost un an în care cea mai mare parte a angajaților au putut să își renegocieze salariile pentru că piața le-a creat contextul favorabil în acest sens. Pare că și 2023 este în aceeași linie, iar bugetele pe care angajatorii le-au făcut anul trecut includ majorări salariale în medie cu 5% – 10%. Este o marjă procentuală aplicată și anul trecut, în cea mai mare parte a cazurilor. Chiar dacă majoritatea angajatorilor nu au actualizat salariile cu inflația, au preferat să aloce măriri salariale la nivelul întregii companii, știind că acesta, este până la urmă, principalul criteriu care îi determină pe candidați să își schimbe jobul”, spune Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

 CITEȘTE ȘI: COMPANIA BLUE AIR A INTRAT ÎN INSOLVENȚĂ

Un sfert dintre respondenții sondajului spun că salariile nu vor crește cu mai mult de 5% anul acesta, în timp de 37,5% au programate măriri între 5% și 10% comparativ cu anul trecut.
20,8% anunță majorări de 10% – 20%, iar 12,5% spun că vor fi ajustate cu inflația.
Există deja o aliniere din punctul de vedere al acordării acestor creșteri, respectiv 68,2% dintre angajatori spun că ele vor viza toți angajații din companie.
18,2% declară că fiecare manager de departament va decide ce salarii mărite, în funcție de performanță.
9,1% au bugetate creșteri în special pentru angajații din poziții entry level, iar 4,5% le vor direcționa către specialiștii din companie, ca metodă de retenție.

„21% dintre angajatorii care au luat parte la sondaj spun ferm că nu vor aplica o astfel de măsură în 2023, iar principalul motiv pe care îl invocă în acest sens este faptul că se tem de un posibil context economic nefavorabil, care ar putea afecta stabilitatea companiei. Un alt argument, menționat de 12% dintre respondenți, este legat de rezultatele financiare curente ale companiei, care nu pot susține creșteri salariale în acest an”, explică Ana Călugăru.

Vânzările, resursele umane, producția, telecomunicațiile, IT-ul, bankingul și agricultura sunt principalele domenii în care sunt stabilite creșteri salariale în lunile care urmează.

Mai multe pe afaceri.news

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ PRIVIND SUPRATAXAREA PART-TIME: CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN PRACTICĂ

Back To Top