Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

un miliard de euro investiți în aeroporturi din România
Categorie: Economic

 

• Un miliard de euro va fi investit în principalele aeroporturi din România, din care 400 milioane euro doar pentru bazele NATO, potrivit unei analize realizate de ONV LAW.
• Unele dintre proiecte sunt în curs de derulare încă din 2022, majoritatea investițiilor urmând a fi absorbite până în 2024.

 

Principalele aeroporturi din România, precum și infrastructura critică aeriană beneficiază de investiții importante, în valoare de aproape 1 miliard de euro, pe fondul creșterii fluxului de pasageri care tranzitează România pe rutele aeriene, dar și ca urmare a deciziilor strategice de întărire a bazelor NATO din România, pe fondul evoluțiilor geo-politice recente, arată o analiză a datelor publice realizată de ONV LAW. Unele dintre proiecte sunt în curs de derulare încă din 2022, majoritatea investițiilor urmând a fi absorbite până în 2024.

Finanțările provin din fonduri locale sau de la bugetul de stat, dar și fondurile europene accesate de autorități au o pondere semnificativă în dezvoltarea insfrastructurii aeriene locale. Unele proiecte de modernizare au fost începute anul trecut, iar altele vor fi demarate în 2023.

Astfel, printre cei mai mari beneficiari ai investițiilor anunțate pentru aeroporturile din România se numără Aeroportul Internațional Henri Coandă, Aeroportul Brașov, aeroporturile din Craiova, Iași, Cluj - Napoca sau Constanța. Potrivit datelor analizate de ONV LAW, topul investițiilor este dominat de aeroportul Henri Coandă, care beneficiază de o investiție de 163 de milioane de euro.

Care sunt cele mai mari opt investiții în euro ale aeroporturilor din România:

1. Aeroportul Internațional Henri Coandă, 163 milioane de euro pentru modernizarea căilor de rulare și extinderea platformei de parcare a aeronavelor; lucrările au demarat în etape, în 2022, iar termenul de finalizare este de 2 ani;

 CITEȘTE ȘI: AEROPORTUL INTERNAŢIONAL BRAŞOV-GHIMBAV A PRIMIT BOTEZUL ZBORULUI

2. Aeroportul Internațional Brașov, 130 milioane de euro; acesta va deveni operațional din 15 iunie 2023;

3. Aeroportul Internațional Craiova, 100 milioane de euro pentru construirea unui nou terminal; termenul de finalizare a lucrărilor este finalul anului 2024;

4. Aeroportul Internațional Iași, 61 milioane de euro pentru extinderea terminalelor existente; termenul estimat de finalizare a lucrărilor este finalul anului 2023;

5. Aeroportul "Delta Dunării" Tulcea, 27 milioane euro pentru modernizarea și extinderea terminalului de pasageri și modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare și a căii de rulare Alfa (construite în 1973);

6. Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj-Napoca, 46 milioane de euro pentru extinderea terminalului plecări; termen de execuție a lucrărilor: 11 luni;

7. Aeroportul Internațional “Mihail Kogalniceanu” Constanța, 37 milioane de euro; investiții într-un nou terminal, turn de control, parcare; proiectul este în curs de licitație, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 7 luni;

8. Aeroportul Internațioal Timișoara Traian Vuia SA,17 milioane euro investiții pentru un nou terminal plecări curse externe; termen de proiectare și execuție: 20 de luni.

Și în infrastructura aeriană critică vor fi realizate curând investiții majore de peste 400 mil. EUR, în bazele NATO de la Câmpia Turzii și Mihail Kogălniceanu, având în vedere cele mai recente evoluții geo-politice.

În 2022, s-a înregistrat o creștere de 87% față de anul precedent, cu un volum de peste 21 de milioane de călători pe aeroporturile din România. Pentru 2023, estimările arată că anul acesta se va înregistra un număr record de pasageri, de 24 de milioane. Până în 2040, numărul pasagerilor care vor alege transportul pe calea aeriană ar putea atinge pragul de 50 de milioane de călători.

Mai multe pe adevarul.ro

CITEȘTE ȘI: MODERNIZARE PE AEROPORTUL HENRI COANDĂ, CU ÎNCHIDERE DE GHIȘEE CHECK-IN

 

Back To Top