Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

bani salariul minim România
Categorie: Economic

 

• Salariul minim din România este de trei ori mai mic decât în alte țări, deși a fost majorat constant în ultimii ani, potrivit Indexului Locurilor de Muncă 2022.
• 2,1 milioane de români au salariul minim de 3.000 de lei.

 

Salariul minim a crescut cu 17,6% față de anul precedent. În raportul „Indexul Locurilor de Muncă 2022”, realizat de OLX, s-au relevat principalele concluzii în vederea evoluției salariului minim în contextul actual al inflației în creștere, precum și a pieței locurilor de muncă din România.

Datele sugerează o creștere a salariului minim, ce a fost majorat de la 2.550 de lei brut în 2022 la 3.000 de lei brut în 2023, majorare de care au beneficiat peste 2,1 milioane de salariați, potrivit datelor publicate de Ministerul Muncii.

Conform datelor Eurostat, anul trecut, România s-a clasat pe locul patru în topul statelor din Uniunea Europeană cu cele mai mici salarii minime, după Bulgaria (unde salariul minim era de 1.785 de lei brut pe lună în al doilea semestru din 2022), Letonia (2.458 lei brut pe lună) și Ungaria (2.479 lei brut pe lună).
Chiar și cu o creștere constantă a salariului minim în ultimii ani, acesta rămâne de trei ori mai mic, în comparație cu salariul minim din țări precum: Germania, Franța și Olanda.

CITEȘTE ȘI: MAI PUȚINI ANGAJATORI BUGETEAZĂ MAJORĂRI SALARIALE. CE ÎI DETERMINĂ SĂ EZITE

În contextul european, noua directivă aprobată de Parlamentul European, încurajează dreptul salariaților la o viață decentă, în care, salariul oferit să acopere necesitățile zilnice, dar și costul vieții într-un mediu economic european. Pentru a respecta acest drept, statele membre ale Uniunii Europene sunt îndemnate să evalueze aplicabilitatea salariului minim în funcție de țară și să ia măsurile necesare pentru a asigura corectitudinea acestuia. Astfel, statele au posibilitatea de a utiliza ca referință servicii la prețuri reale sau fixarea salariilor minime la procentul de 60% din salariul median brut și 50% din salariul mediu brut.

Prin prisma climatului economic actual, cât și a directivei europene aprobate în toamna anului trecut, este sugerată o posibilitate de creștere a salariului minim și în anii următori. Pe baza statisticilor prelevate în cadrul raportului Locurilor de Muncă 2022, salariul minim brut pe lună, în valoare de 3000 lei, reprezintă 45% din nivelul salariului mediu la nivel național în 2023.
Majorarea salariului minim poate reprezenta motivația necesară pentru o paletă mai extinsă de candidați, de a aplica în cadrul unui loc de muncă, în contextul deficitului de personal pe care îl resimt companiile din țară.

Mai multe pe adevarul.ro

CITEȘTE ȘI: ROMÂNII DIN AUSTRIA AR PUTEA PRIMI 100 DE EURO ÎN PLUS LA SALARIU

 

 

Back To Top