Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Coridorul verde cablu subteran care va traversa România Ministerul Energiei
Categorie: Economic

• România se implică într-un nou proiect megaloman: Coridorul Verde.
• Acesta prevede realizarea unui cablu de curent continuu (HVDC), care va conecta patru state: Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria.
• Ministrul energiei Sebastian Burduja a fost marți la Budapesta pentru a semna un memorandum de înțelegere cu miniștrii de resort din celelalte trei state.

Operatorii de sistem din cele patru țări vor forma o companie de proiect și studiul de fezabilitate va fi atribuit în cel mai scurt timp, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei.
Sebastian Burduja a propus ca sediul companiei să fie la București, urmând ca decizia finală să fie luată în cadrul unor negocieri, în perioada următoare.

 CITEȘTE ȘI: CONTRACTUL PENTRU ULTIMUL LOT DIN A7 PLOIEȘTI - BUZĂU A FOST SEMNAT MIERCURI. AUTOSTRADA PÂNĂ LA PAȘCANI TREBUIE SĂ FIE GATA ÎN CEL MULT DOI ANI!

Nu este pentru prima oară când România intră în astfel de proiecte de conectare cu alte state. Unul a fost AGRI, care prevedea transportul de gaze lichefiate din Azerbaidjan, prin Georgia și construirea unui terminal de gaze lichefiate pe teritoriul României.
Un alt proiect a fost Nabucco care prevedea livrarea de gaze din câmpul gazier Shah Deniz 2, situat în Azerbaidjan, printr-o conductă care ar fi pornit din Bulgaria și ar fi traversat România, Ungaria, ajungând în Austria. Ambele proiecte au eșuat.

Cablu subteran de 850 kilometri pe teritoriul României

Cablul subteran de curent continuu (HVDC) de 5000 MW ar urma să traverseze România de la est la vest. Recent, compania de stat Transelectrica a anunțat că va fi elaborat un studiu de fezabilitate pentru acest cablu, iar în acest sens a semnat cu TAQA, Meridiam, E-INFRA și Fluor un Memorandum de Înțelegere. Cablul ar urma să aibă 850 de kilometri.
Unii dintre investitorii care au semnat memorandumul sunt implicați și în proiectul inovator mini-reactoarelor NuScale care ar urma să fie construite la Doicești, dar care tocmai a eșuat în SUA.

Această infrastructură urmează să fie amplasată pe ruta Tuzla - Podișor și pe cea a conductei de gaz Bulgaria-România-Ungaria-Austria (BRUA), folosind coridoarele existente pentru cele două rute.

În cadrul reuniunii de la Budapesta s-a semnat un Memorandum de Înțelegere între ministerele de resort din România, Republica Azerbaidjan, Georgia, și Ungaria privind cooperarea în domeniul energiei verzi, pentru a aprofunda colaborarea în vederea atingerii obiectivelor comune privind dezvoltarea sectorului energiei verzi, inclusiv producția de hidrogen, mai arată Ministerul Energiei.

Foto: Klaus-Dietmar Gabbert / DPA / Profimedia

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: COSMONAUTUL DUMITRU PRUNARIU AVERTIZEAZĂ CĂ ROMÂNIA PIERDE TEREN ÎN CURSA SPAȚIALĂ, INCLUSIV ÎN FAȚA ȚĂRILOR VECINE: „SUNTEM APROAPE PE ULTIMUL LOC ÎN EUROPA”

Back To Top