Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

vacaMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin, a comentat, pentru Mediafax, situaţia în care se află consumatorii din România, tentaţi să cumpere alimente din import mult mai ieftine decât cele româneşti. Fermele nostre sunt prea mici pentru a le permite producătorilor vânzarea la preţuri reduse.

Motivul acestei situaţii este costul de producţie în România, atât pentru carne, cât şi pentru legume şi fructe, mai mare pentru producătorii români faţă de cheltuielile pe care trebuie să le suporte producătorii din alte ţări europene, a explicat, pentru sursa citată, ministrul Agriculturii.
„România importă carne în primul rând pentru că nu există suficientă materie primă pe piaţa românească, iar în al doilea rând şi datorită preţului mai bun pe import. Costul de producţie în România, nu numai la zootehnie, dar şi la producţia vegetală, este mai mare. La producţia vegetală, din cauza faptului că nu există asociere suficientă", a spus Constantin.

Ministrul a mai precizat că numeroase ferme din România sunt încă foarte mici, iar din acest motiv costurile de producţie rămân ridicate. Soluţia ar fi asocierea producătorilor. „Pentru a putea rezolva aceste probleme vrem să vorbim, pe de-o parte, de zona de asociere, pentru că, în momentul în care ai fermele asociate, în momentul în care nu mai ai 90% din efective în ferme de unu şi două capete, să spunem la vaci, şi ai ferme cu adevărat importante, atunci poţi să vorbeşti de un cost de producţie ceva mai mic", a afirmat el.

Un exemplu este cel din sectorul lactatelor, unde 90% din producţie vine de la gospodăriile cu unu sau două animale.

„Nu poţi să vorbeşti de un cost de producţie scăzut într-o fermă atât de mică. Anul acesta şi după 2014, vom insista pe fermele familiale, adică să facem un pas, de la fermele de subzistenţă şi semi-subzistenţă la fermele familiale. În România, agricultura este polarizată. Există foarte multe ferme mici şi ferme extrem de importante, poate cele mai mari ferme din Europa, prin dimensiuni atât de mari. Lipseşte, din păcate, ca şi în alte zone ale economiei româneşti, clasa de mijloc, şi-atunci putem să punem accentul pe ferma familială", a menţionat Constantin pentru sursa citată.

Pe de altă parte, agricultorii susţin că România nu are o agricultură reală, care să asigure necesarul de consum intern, şi a ajuns să importe legume, fructe sau flori într-o cantitate impresionantă, iar prin acest mecanism, banii pleacă în alte ţări. Ţara noastră va avea o agricultură reală abia când vor fi realizate ferme mici, de 2-5 hectare, prin care să ne asigurăm necesarul de consum intern.

Back To Top