Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Ucraina

Notice: Undefined property: stdClass::$category_language in /home/actualis/public_html/templates/ja_flix/html/layouts/joomla/content/info_block/category.php on line 20
Opinii
  • Războiul din Ucraina a intrat într-o altă fază, mai statică.
  • La nivel terestru nu s-a mai petrecut nimic notabil în ultimele două luni.
  • Doar bombardamentele intensive ale Rusiei împotriva infrastructurii energetice par să fi lăsat Ucraina în întuneric și frig.

Rușii se îngroapă în tranșee care amintesc de Primul Război Mondial spre ciuda Statului Major ucrainean care se vede lipsit de o victorie decisivă asupra invadatorului. Americanii dau semne că nu mai încurajează atât de mult accelerarea ofensivei de eliberare a Ucrainei, indiferent cât de morală ar fi.  Ajutorul militar și umanitar acordat de SUA se ridică până acum la 19 miliarde de dolari. Chiar în noiembrie au mai fost alocate 4,5 miliarde pentru funcționarea școlilor, spitalelor și a utilităților. Alte 400 de milioane au fost alocate pentru furnizarea de muniții, deoarece stocurile primite au fost aproape epuizate.

Surprinzătoarele declarații ale șefului armatei americane

Generalul Milley, șeful Statului Major american, estima că atât forțele ruse cât și cele ucrainene au pierdut aproximativ 100.000 de soldați (uciși/răniți) fiecare. Niște valori uriașe care arată intensitatea conflictului. Tot Milley a afirmat că „este puțin probabil, ca pe termen scurt, Ucraina să-și poată elibera teritoriile pe care Rusia le ocupă, inclusiv Crimeea... Retragerea din Herson, ar putea reprzenta semnalul că se poate găsi o soluție politică și de obține pacea“. Ulterior, Lloyd Austin, secretarul Apărării, a nuanțat declarațiile generalului arătând că numai Kievul poate decide când va negocia pacea sau cel puțin un armistițiu.

Rațiunile militare

Rușii au trecut în defensivă în această toamnă, după o serie de înfrângeri catastrofale în Harkov. Au reușit cu mare dificultate să își pună ceva ordine printre trupele rărite și pierdute prin păduri. Au construit obstacole antitanc, inclusiv prin motarea de colți de dragon. Aducerea de soldați proaspăt mobilizați nu aduce vreo contribuție importantă forțelor ruse. În Donețk rușii încă mai încearcă să avanseze în diferite puncte, dar sunt lupte de uzură, cu mici unități. Sunt lupte violente în apropiere de Bahmut, Svatoe, Kupiansk și mica peninsulă Kinburn. Nimic serios totuși.

În sud, generalul Surovikin, comandantul forțelor ruse din Ucraina, a reușit să retragă ultimele forțe de pe malul drept al Niprului. A abandonat Hersonul pentru a nu fi prins în clește și a organizat poziții defensive pe malul estic. A introdus un regim draconic în spatele frontului, menit să reintroducă ordinea printre soldații demoralizați care jefuiesc și beau. Patrule de poliție militară au ordine clare să aresteze sau să împuște pe loc soldații dezertori, în ebrietate, ori prinși la furat.

Rușii nu mai sunt capabili de ofensive strategice în adâncime pe mai multe direcții cum au încercat în februarie. Suferă la blindate. Pot derula doar acțiuni locale de contralovitură cu efective mici de nivel de divizie. Forțele Aeriene au rămas cu frica de mai efectua misiuni de teamă să nu mai piardă aparate. Acestea derulează în jur de una sau două misiuni pe zi de bombardament tactic cu elicoptere sau cu Su-24 și Su-25 în patrulă de două aparate.  Acestea nu zboară prea adânc în spatele liniilor ucrainene. 

Singurul lucru pe care îl mai pot face rușii este să bombardeze cu rachete de croazieră și cu drone iraniene infrastructura energetică și feroviară a Ucrainei. Asta nu le va aduce victoria, dar mizează pe scufundarea Ucrainei într-o criză socială.  Pe acest lucru au mizat și anglo-americanii în 1943-1945 când au bombardat atât centrele industriale cât și marile orașe germane cu scopul de a stopa voința populației de a urma regimul nazist. Nu a funcționat.

Frustrarea ucrainenilor

Ucrainenii au suferit la fel de multe pierderi după ofensiva de din septembrie-octombrie, însă datele sunt ținute la secret. Oricum forțele ucrainene au avantajul moralului, pregătirii superioare și al armamentului. Din păcate aceștia luptă cu o mână legată la spate fiind în permanență avertizați de americani să nu mai bombardeze bazele inamice din interiorul granițelor Rusiei și nici cumva să nu încerce vreo intruzine terestră în aceste peste această frontieră. Pentru că tehnic, ucrainenii pot produce pagube serioase rușilor dacă ar bombarda teritoriul rus cu adevărat.

Incindentul cu rachetele din Polonia

Recent, două rachete au aterizat într-o fermă din estul Poloniei, la 5-8 kilometri de granița cu Ucraina ucigând două persoane.  Primele bănuieli au planat asupra unei rachete rusești defecte care a deviat de la curs. Eroare sau nu incindentul avea conotații politice uriașe care puteau duce la escaladarea războiului, inclusiv la o confruntare NATO-Rusia. Washingtonul a reacționat suprinzător de împăciuitor, iar polonezii s-au mai calmat. Pereședintele Zelensky, în schimb, a reacționat violent, arătând că este clar vorba de un atac rusesc asupra unui teritoriu NATO.

Primele cercetări la fața locului ar fi arătat că este vorba de 2 rachete S-300 antiaeriene trase de ucraineni împotriva unei rachete de croazieră rusești care străbătea vestul Ucrainei. Autoritățile poloneze au reacționat destul de calm și prudent și toată povestea s-a stins în mod convenabil pentru toate taberele.

Se anunță o iarnă mai calmă și un război de poziții ca în Primul Război Mondial

Nimeni nu știe ce se anunță pentru această iarnă pe frontul ucrainean. Surse ucrainene promit o mișcare supriză în Bahmut sau în Herson înainte de finalul anului. De asemenea sunt voci din partea ucraineană care anunță posibilitatea eliberării Crimeei în primăvară.

Rușii par să fi renunțat la acțiuni ofensive, dar întăriri din întreaga țară se scurg spre estul  Ucrainei. În Crimeea au săpat tranșee întărite cu bușteni, montează colți de dragon.

În această situație regimul lui Puțin ar dori negocieri de armistițiu cât mai curând, cât o să mai aibă forță să impună măcar niște termeni. Ucrainenii puțin luați de vântul succeselor nici nu vor să audă de negocieri, deoarece asta ar însemna renunțarea la revendicarea întregului teritoriu ocupat de ruși începând din 2014.

Este acalmie dar se pregătește ceva

Războiul acesta i-a surprins pe specialiștii militari occidentali în materie de intensitate. care au încercat să-l compare conflictele purtate de americani și britanici în ultimii 60 de ani. Din moment ce artileria ucraineană trage peste 6000 de obuze pe zi iar artileria rusă peste 40.000 pe zi, comparativ cu 300 de proiectile folosite pe lună în războiul din Afganistan de forțele americane este destul de clar că vorbim de un conflict extrem de intens. Războiul în Ucraina nu prea seamănă cu cele purtate de americani în Irak sau Afganistan din cauza spațiului uriaș de desfășurare (front de aproape 1.300 km), a rezilienței forțelor implicate, a diversității armamentului și a intensității sale. Ambele tabere se pregătesc de ceva și nu este încă sigur când se va întâmpla acest lucru.   Problema este timpul.

Citește și 1 Decembrie, defilare în Centrul Ploieștiului și prezentare de tehnică militară

Back To Top