Doamne-ajută! - a trecut 2008. Vine 2009. Doamne, păzeşte-ne de criza asta mondială! Mult mai indicat ar fi ca Bărbosul să ne păzească de noi înşine. 

L-am fraierit şi pe anul ăsta. Departe de ochii Lui, am făcut tot noi cărţile şi se vede de la o poştă, de veacuri încoace, cât de pricepuţi suntem să ne dăm singuri la ouă. Dumnezeu nu mai are nici o legătură cu poporul român, pentru că poporul l-a fraierit de prea multe ori. Dumnezeu s-a săturat de noi şi ne dă după forma şi asemănarea noastră. Înjurăm? Ne-a dat Becali. Preacurvim? Ne-a dat curve în politică. Furăm? Ne-a dat parlamentari asemeni nouă. Minţim? Ne-a făcut cadou moguli de presă autohtoni. Apropo, ştiţi de ce nu prea au loc străinii în România? Pentru că încă mai este de furat. Şi mai ştiţi de ce sunteţi săraci? Tot pentru că mai este mult de furat. Şi ştiţi de ce muriţi de foame, resemnaţi, cu capul plecat, acceptând bătaia de joc a celor puternici?

Pentru că sunteţi proşti, needucaţi şi predispuşi la iobăgie. Aşa v-au învăţat boierii, după aia comuniştii, şi acum mafioţii capitalismului românesc embrionar. Ascultam zilele trecute la radio că, după ce s-au schimbat mesaje prin sms, messenger şi alte mijloace de comunicare, formându-se un club al nemulţumiţilor noii variante umflate a taxei auto, s-a discutat plecarea la Bucureşti la miting. Deja timişorenii străbăteau aproape o mie de kilometri de la ei ca să vină la Bucureşti să dea foc Guvernului. Ştiţi câţi Ploieşteni s-au aducat la Gara de sud, pentru a pleca la Bucureşti? Trei! Din cei câteva sute care au promis că vor participa la miting, doar trei au mai plecat în Capitală. Deci, cum vă spuneam, de-aia, bă, de-aia!

Nici nu ştiu ce să vă urez. Probabil că ceea ce îmi urez şi mie. Sănătate, succes şi bunătate! Să daţi, ca să primiţi!
La mulţi ani!

Back To Top